Het wereldkampioenschap Fortnite 🏆

Vorig jaar kondigde Epic Games, de makers van Fortnite, aan dat ze 100 miljoen dollar prijzengeld zouden weggeven op toernooien. Van deze 100 miljoen dollar gaat er $ 30 miljoen in de prijzenpot voor het komende wereldkampioenschap Fortnite, dat plaats zal vinden op 26, 27 en 28 juli in New York. Iedereen die tot New York geraakt, zal minstens 50 000 dollar verdienen. De grote winnaars? Zij verlaten de arena met maar liefst 3 miljoen dollar en worden gezien als de beste spelers ter wereld.

De kwalificatierondes

Elk weekend vanaf 13 april tot 16 juni kunnen spelers zich kwalificeren voor de grote finale in New York. Vorig weekend vond de eerste kwalificatieronde plaats voor het solo toernooi. Miljoenen spelers over de hele wereld hebben hun kans al gewaagd om een ticket te bemachtigen voor dit legendarisch toernooi. Slechts 20 spelers konden hun plaatsje al verzekeren. Even een overzicht:

Misschien zocht je wel naar je favoriete streamer zoals Ninja, Myth of Tfue.

Helaas zijn ze nergens te vinden en hebben ze het dus nog niet gehaald. Toch moeten ze zeker nog niet beginnen panikeren, er zijn nog vier solo weekends waarin ze een kans maken. De druk stijgt echter elke week want ze willen er natuurlijk maar al te graag bij zijn.

Hoe neem je deel?

Het belangrijkste is dat je de hoogste rank hebt in de arena ranked modus, de Champions League. Ook moet je minstens 13 jaar zijn en mag je geen banned accounts hebben.

Dit weekend (20 en 21 april) zijn het de eerste qualifiers voor het duo toernooi. Doe je zelf mee of supporter je voor een bekend duo? Laat het ons weten.

Wil je meer weten over het wereldkampioenschap? Klik hier