Witch it: Hide and seek game

Sommige kleinere games krijgen niet de aandacht die ze verdienen dus zorgen wij ervoor dat deze games in de kijker worden gezet. Deze week reviewen we de game ‘Witch it’!

Game trailer:

Huh,Witch it, was da?

Witch it is een zogenaamde multiplayer prop hunt game waar je dagen troll plezier kan aan beleven met al je vrienden! Het concept van de game is vrij simpel, iets meer dan de helft van de spelers zijn witches die zich moeten verstoppen in zeer gedetailleerde en fantasierijke mappen. De andere helft van de spelers zijn hunters en deze moeten proberen om de witches te vinden binnen een bepaalde tijdsperiode.
Natuurlijk zou het maar saai zijn moesten deze 2 verschillende classes geen abilities hebben om elkaar zo hard mogelijk te trollen, we sommen deze abilties even op per class:

Witches

De main ability van witches is dat ze letterlijk elk object op de map kunnen kopiëren. Dit varieert van een houten beker tot een gigantische blok kaas. Je HP/movement speed hangt ook volledig af van de grootte van het object. Een kast beweegt dus een pak trager als een appel maar heeft wel meer health.

De 2de ability is flying of possesion.

Je kan dus vliegen in heks vorm of in gelijk welke vorm dat je maar aanneemt, verschiet dus niet als je plots een sneeuwman ziet voorbij vliegen op je scherm! De flying abiltiy zorgt ervoor dat je next level tactics en hiding spots kan uitproberen. Geef dus je fantasie de vrije loop en verzin de beste hiding spots.

Possesion is ongeveer hetzelfde als je main ability maar het enige verschil is dat je nu de prop niet kopieert maar wel de prop wordt. Dit is dus zeer handig als je bv. een schilderij dat aan een muur hangt wilt worden.

De 3rd ability is Mushroom, Decoy of Luaq.

Mushroom is dus een paddestoel die je dropt op hunters, als je deze geraakt dan begint de hunter rond te tollen en worden al zijn controls omgewisseld ( links wordt rechts, and so on)

Decoy zorgt ervoor dat je vanop gelijk welke positie fake witches of props kan doen verschijnen en besturen op de map. Met deze abiltity kan je de hunters hard trollen want ze kunnen onmogelijk het verschil zien tussen jou en de decoy, genius!

Luaq is een soort roze teddybeer die je kan afschieten op de hunters. Als deze ability raakt dan wordt het zicht van de hunter voor bepaalde tijd belemmerd door een griezel teddybeer, even schikken als je dit de eerste keer voor hebt!

Hunters

De 2de class is dus hunter. De hunters moeten de witches dus vinden en killen. Witches killen, doe je trouwens door zo hard mogelijk augurken erop te smijten, how else?

Je secondary attack is een grappling hook of body slam:

De grapplink hook zorgt ervoor dat je makkelijk op hogere punten in de map kan geraken of dat je makkelijk witches kan chasen als je ze gevonden hebt.

De body slam doet AEO damage, dus als een witch zich verstop heeft in bv. een hoop appels, kan je ze makkelijk raken door er met je volle gewicht op te springen!

de 3rd ability is chicken, Magic blocker of vacuum trap.

De chicken dient om witches te revealen. Als je deze kip op een hoopje props smijt en ze begint geluid te maken en een gele cirkel te creëren, mag je er vanuit gaan dat 1 van de objecten een witch is!

De naam magic blocker verklapt natuurlijk al wat deze ability doet. Alle magic in een bepaalde area wordt tegengehouden, dit zorgt ervoor dat witches geen abilities kunnen gebruiken maar ook niet kunnen veranderen in andere props. Zeer vervelend dus als je wil ontsnappen van een hunter!

De vacuum trap trekt witches aan zoals een magneet, je komt ook snel te weten welk object een witch is door het geluid en de visuals van de vacuum trap!

Maps

Er bestaan 12 maps at the moment maar de developers blijven steeds nieuwe maps en props creëren waardoor je het spel nooit beu kan worden! What a game! Hieronder zie je een voorbeeld van hoe een map eruit ziet .

Easter eggs

Wat zou een goede hide and seek game zijn zonder Easter eggs. De developers hebben hun werk gehad met hidden props te verstoppen op de meeste absurde plaatsen! Kan jij al deze verborgen objecten vinden?

Party game

De ideale game om je vrienden te trollen of om gewoon plezier te maken met al je vrienden online is dus WITCH IT!