Wat we verwachten op Blizzcon 2018 (updated na het event)

Update: We zijn n enkele dagen na Blizzcon en in schuingedrukt zetten we na de games het verschil met onze voorspellingen. Had Blizzcon beter geweest als onze voorspellingen waren uitgekomen?

Nog ongeveer tien nachtjes slapen en het grootste event van de grootste esportsdeveloper komt er weer aan. De finales van de wereldkampioenschappen worden allemaal gelivestreamt op hun kanalen en de gigantische fanbasis van hun vele games zal online en offline aanwezig zijn bij de enorme dump van nieuwe informatie voor alle games van developer Blizzard.

We kunnen eindeloos speculeren over wat er zou kunnen komen en waarom dat een goed idee is. Maar hier gaan we enkel opsommen wat we verwachten te zien tijdens Blizzcon. Dit is niet wat we willen zien, alhoewel vele dingen wel overeen komen. Zonder teveel vertwijfeling, hier is de lijst per game.

Hearthstone

We beginnen met de game die je kan bekijken in onze Kayzr League elke dinsdagavond op ons Twitchkanaal. De beste spelers van de Benelux nemen het tegen elkaar op in een stevig potje kaartleggen en pokerface. Zij kijken ook best naar deze Blizzcon want met 99% zekerheid delen wij u mee dat de volgende Hearthstone kaartset zal worden getoond en misschien zelfs gereleased op Blizzcon. Elk jaar wil Blizzard drie kaartsets en aangezien we op het einde van het jaar maar aan twee zitten kan dit bijna niet anders. Waar het zal over gaan? Geen idee! We houden wel een beetje van ‘The Murloc Crusade’. Fingers crossed.

De sirloc pet die in 2013 werd gebruikt als Blizzcon reward zou de Murloc Kruistocht kunnen aanvoeren!

De volgende Hearthstone kaartset wordt Rastakhan's Rumble en er werd beloofd dat we meer dan twee kaarten zullen gebruiken in top decks. Wellicht, aangezien de beste kaartsets binnenkort verdwijnen uit het standaard format. Toch een 1 op 1, goed research werpt vruchten af.

World of Warcraft

De grote incontournable wat Blizzard betreft. Battle for Azeroth is al enkele maanden uit en patch 8.1 is ook al bekend. Wat valt er nog over te zeggen? Wellicht komt er duidelijkere info over WoW Classic, zoals wat er wel en niet wordt gehouden, en een releasedatum. Voor de live versie van WoW gaan we kijken naar de content voor patch 8.2, de raid met Azshara zit wellicht in 8.2, dus die bekijken wordt ook leuk. Het wordt overal gefluisterd dat Naz’jatar de nieuwe zone wordt al denken wij dat deze voor 8.3 wordt. Maar hoe dan ook wordt het besproken op Blizzcon volgens ons. Een nieuwe warfront en nieuwe dungeons zullen ook in dit pakket zitten van 8.2 reveals.

Grotendeels correct, zo dachten we dat er eerst een andere zone ging komen wat nu Mechagone is geworden. Mechagone wordt wel gereleased samen met Naz'jatar, dus meerdere nieuwe plekken om naartoe te gaan. In de kleine preview van 8.3 lijkt het alsof we naar de stad van N'Zoth gaan 'Nyalotha'. Wie weet? Ook alles van classic was spot on. Weer op veel vlakken juist, zijn we zelf ook wel blij om.

Diablo

Een beetje standalone, maar we kunnen Blizzcon bijna Diablocon noemen aangezien Blizzard enkel nog maar heeft verwezen naar Blizzcon in een Diablo video. Diablo 3 staat technisch stil, een jaar geleden werd de necromancer toegevoegd als laatste patch en nu zijn we vier jaar na de laatste expansie. Tijd voor iets nieuw lijkt ons. Wij denken dat Diablo 4 zal worden aangekondigd met alle Diablo helden en skins in andere games van Blizzard. Niet veel extra aan toe te voegen, een nieuwe game voor Diablo is best hype. Daarnaast kan het ook zijn dat het development aspect voor Diablo stil ligt en naar Starcraft gaat omdat er sprake is van een Diablo Netflix serie. Wel, er wordt voornamelijk heel stil over gefluisterd. Diablo zal heel belangrijk worden op Blizzcon, dat is zeker. Hieronder nog eens het filmpje dat Blizzard de wereld instuurde.

Wel... Diablo Immortal werd voorgesteld, een mobile game van Diablo. Een release die zoveel beter was geweest hadden ze hem gepaard met nieuws van een nieuw PC spel voor Diablo, maar Immortal is alles wat we te zien kregen. Een gemiste kans. Ik begon bijna zin te krijgen in een Diablo serie of IETS waardoor het terug in een positief daglicht gezet zou worden.

Overwatch

Die andere grote esports titel van Blizzard. Overwatch heeft zijn eigen stramien dat het al elke Blizzcon heeft gevolgd. Zo wordt er een geanimeerd kortverhaal getoond over één van de helden, er wordt een nieuwe map getoond en er wordt een nieuwe held losgelaten op de arenas. Deze map zal waarschijnlijk een two-point (assault) map worden omdat er van alle maps een bepaald aantal zijn en één map minder van assault. De nieuwe held zal te zoeken zijn. De Blizzcon helden hebben meestal minimale of zelfs geen voorstelling voor de release van de held. Dus dit zou uit het niets kunnen komen net zoals Moira plots voorgesteld werd. Wat zeker belangrijk zal worden deze Blizzcon is kijken naar de personages is het geanimeerde kortverhaal. Na de release van het Reinhardt kortverhaal duurde het niet lang vooraleer Brigitte mee kwam doen. Nu zou dat dus ook het geval kunnen zijn. In het slechtste geval krijgen we een map uit het kortverhaal, zoals altijd. Na het stoppen van de korte strips van Overwatch zal Blizzard op zoek zijn naar een nieuwe manier om extra verhaal en informatie mee te delen met de spelers en de mensen die geïnteresseerd zijn in fantasiewerelden. Wellicht zullen er nieuwe grotere strips komen. Toch hopen wij stiekem op een Overwatch Netflix serie.

McCree animated short waarin Ashe getoond werd. Echo is een Overwatch held die we wellicht dit jaar ook gaan te zien krijgen en zij was ook te zien in het filmpje. Het enige waar we het mis over hadden was de map. Enkele dagen nadat dit artikel online kwam werd er een video rondgestuurd van Jeff Kaplan himself, hij had het erover dat er geen map zou gereleased worden dit keer dus voor ons was het niet echt meer nieuws. We wilden ons artikel niet aanpassen, wij en vele anderen verwachtten een map. In de plaats kregen we Ashe en B.O.B. daar kunnen we ook blij mee zijn.

Heroes of the Storm

De MOBA gebaseerd op alle Blizzard games is een mengelmoes van vanalles en nog wat. Alle meest gehypete en bekendste personages die toegevoegd worden aan het spel worden elk jaar op Blizzcon getoond. Toch, als we kijken in de strips over Heroes of the Storm lijkt ons dat het nieuwste personage niet bekend zal zijn. Orphea zal wellicht het eerste speelbare personage zijn dat uniek is aan de Heroes of the Storm wereld en wat is een betere plaats om dat te tonen dan Blizzcon? Daarbij moet dan een klepper komen, liefst eentje die thematisch steek houdt (herinnert u zich Alexstrasza tegen Hanzo nog?). Waardoor we dan op Reinhardt komen. Het is al bijna een jaar geleden dat er nog een Overwatch held in is gekomen en Reinhardt past thematisch heel goed bij de verbannen Orphea.

Beeld vanuit de Heroes of the Storm strips van Orphea. Haar model werd al gedatamined in Heroes of the Storm, wordt ze de nieuwe held?

Orphea announced! Heel goed gedaan van ons team, jammer genoeg geen Reinhardt. Ook hier lijkt het vreemde nieuws (onbekend personage) niet gepaard te zijn met goed nieuws zoals het Diablo Immotal fiasco. Het zij zo, Orphea gaat wellicht heel sterk zijn in het begin dus speel ze zolang je kan!

Starcraft

Naast de gebruikelijke patches om de zoveel tijd vrezen we dat er niet zo gigantisch veel meer zal gebeuren voor Starcraft dit jaar en we voornamelijk moeten kijken naar Blizzcon 2019 om meer Sci-fi strategie goodness te krijgen. Volgens ons zijn ze aan het werken aan een volledig nieuw concept rond Starcraft wat uiteindelijk Starcraft 3 zal worden, maar dit jaar zal het wel bij een commander pack blijven.
Exact dat, een commander pack. De nieuwe voorzitter van Blizzard leek er zelf zo snel mogelijk vanaf te willen zijn. Volgend jaar misschien een nieuwe Starcraft, wie weet?

Maar wacht, dit was nog niet alles. Een geremasterde versie van Warcraft 3 werd ook voorgesteld. Warcraft 3 Reforged zal voornamelijk een game worden voor mensen met nostalgie naar de oude Warcraft serie of met een voorliefde voor spellen zoals Age of Empires en Heroes of Might and Magic. Zeker een leuke toevoeging maar een beetje jammer dat daarvoor andere games zoveel minder waren dan gedacht. Updates OUT!

Dat was het dan, al onze verwachtingen gebaseerd op een tiental uur research naar alle games van Blizzard. Niets hiervan staat 100% vast maar we houden ook wel een beetje van de onzekerheid. Wat zijn jouw wensen voor deze Blizzcon? Laat het ons weten! Zet het als comment op de post of maak een support ticket aan om de admins te verwarren. Veel gameplezier!

Als je meer van de actie wil zien, waaronder alle info voor alle games op Blizzcon zelf, klik dan naar hier voor de aankoop van virtuele ticketten.