5 warme acties van de gamer community voor het goede doel

Gaming in de breedste zin van het woord wordt wereldwijd steeds populairder. Esports in China en Korea kunnen op een gigantische fanbase rekenen, daarnaast vallen er ook nog immense prijzenpotten te winnen. Canada telt dan weer meer dan 300 game companies en is zo één van de leiders in de gaming industrie wereldwijd.

Maar ook in de Benelux zien we een positieve trend en sijpelt gaming meer en meer door in de populaire cultuur. Het jaarlijks wederkerend concept De Warmste Week, waarvoor allerlei acties geld ophalen voor een goed doel naar keuze, kan dit jaar rekenen op massale steun van de gamers community. Een primeur!

Game Mania zette zelfs een site op om alle acties voor het goede doel te bundelen. Op Gamers4Life.be vind je meer informatie over verschillende initiatieven, wij zetten er vandaag een paar in de kijker. Keuze genoeg om bij te dragen of gewoon mee te genieten als gamer van allerlei leuke evenementen.

1) Gamers4Life (Game Mania)

Goede doel: Serious Request & De Warmste Week

Game Mania zet niet alleen acties in de kijker, ze leveren zelf een mooie bijdrage.

Via de #Gamers4life-wedstrijd kan je kans maken op fantastische gameprijzen. In iedere Game Mania-winkel in België of Nederland (dat zijn er maar liefst 86) of via de online shop zal je vanaf 8 december unieke wedstrijdcodes kunnen aankopen voor €2 waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Hoe meer codes je aankoopt, hoe meer kans je maakt en hoe meer Game Mania kan schenken aan De Warmste Week.

Een portie goede karma én een kans op een mooie prijs voor maar €2,-? Waag nu je kans

2) Gaming for Life

Goede doel: Make-A-Wish

Aangezien er veel acties zijn van gamers voor Music For Life kan er al snel naamsverwarring ontstaan. Nummer twee in onze lijst mag dan een naam hebben die dicht bij de eerste aanleunt, het concept is helemaal anders. Ben jij zelf een gamer met een Twitch kanaal en zou je graag helpen met geld inzamelen? Lees dan zeker verder.

Tijdens de warmste week zullen allerlei verschillende streamers spelen voor het goede doel. Wil jij deel uitmaken van deze stream die over de hele week plaatsvindt? Via hun website kan je contact opnemen om mee te doen met deze 'lifestream'. Je kan deze organisatie ook altijd steunen door gewoon te doneren. Je leest er alles over op gaming4life.eu.

3) Game's On | EHB helpt mee.

Goede doel: Brussels platform armoede

We hebben dus al een wedstrijd en een livestream, maar wil jij liever zelf meespelen? Dat kan, er wordt namelijk ook een spelletjes avond in de klassieke vorm van bordgames georganiseerd in het RITCS café. Deze Game On actie is op poten gezet door studenten uit Brussel en zet de deuren open voor jong en oud. Speel mee en draag bij in de vorm van monopolie- en echt geld.

Meng je onder het volk en maak er een gezellige avond van met vrienden. De opbrengsten dragen bij aan allerlei VZW's in Brussel die zich inzetten om armoede te bestrijden. Meer informatie vind je hier.

4) De Warmste Games

Goede doel: Pakjesavond VZW

Ook FNAC Aalst laat zich van hun 'warmste' kant zien. Met hun actie De Warmste Games halen ze geld op voor Pakjesavond VZW. Een organisatie die er voor zorgt dat geen enkel kinderschoentje leeg hoeft te blijven als Sinterklaas langskomt. FNAC zal heel de maand december demonstraties geven van speelgoed en game(consoles) in de winkel. Tijdens deze periode worden er ook lotjes verkocht waarmee je allerlei prijzen kan winnen. De gedemonstreerde items worden namelijk verloot. De opbrengsten van deze tickets gaan naar de Warmste Week.

Ga zeker eens langs in de winkel te Aalst om het concept te steunen en kans te maken op een mooi eindejaar cadeau. Op het einde van de maand worden de personen met het winnende lot gecontacteerd.

5) Kayzr For Life: Charity Stream

Goede doel: Make-A-Wish

Last but not least: sociaal esports platform Kayzr draagt ook hun steentje bij. Bij Kayzr organiseren we heel het jaar door gratis online toernooien voor allerlei games waar mooie prijzen mee te winnen vallen. Als gaming organisatie wilden wij dit jaar ook iets doen voor de Warmste Week!

Wij proberen alle bovenstaande concepten te combineren in een 24 uur durende livestream op Twitch. Je zal zelf online kunnen deelnemen in games tegen Kayzr personeelsleden, maar ook giveaways en ludieke opdrachten bij financïele doelstellingen maken deel uit van het concept. Houd zeker onze facebookpagina in de gaten voor informatie over prijzen, opdrachten en andere nieuwtjes. We beginnen vrijdag 8/12 om 20U, save the date! Kijk zeker mee, neem deel in allerlei games met je vrienden en ontdek hoe jij kan bijdragen.

Net als onze collegas van Gaming for Life(stream) steunen wij Make-A-Wish. Een organisatie die zieke kinderen helpt om hun grootste wens waar te maken.