Verslag: Nederlanders maken indruk in de RLCS Europe!

Begin september is de grootste competitie in de Rocket League scene in Europa (RLCS) van start gegaan met een prize pool van maar liefst €1.000.000. In deze helse strijd zullen 8 teams het tegen elkaar opnemen om zich op het einde van het seizoen de beste te mogen noemen. Zoals elk jaar zijn er heel wat grote namen aanwezig die de eSports scene domineren: Fnatic, Team Dignitas… . Dat er dan ook twee Nederlanders mee contesten voor de titel gaat niet onopgemerkt.

Wie zijn ze?

Niemand minder dan Remco den Boer, bekend onder Remkoe, zal mee strijden voor de titel bij We Dem Girlz. Op zijn 19 jaar begon hij zijn competitieve carrière bij Team Spectral. Verder heeft hij nog voor 3 andere teams (Northern Gaming, Team EnVyUs en Ex-Envy) gespeeld. Nu speelt hij voor We Dem Girlz, waarmee hij tot op heden een zo goed als vlekkeloos parcour heeft afgelegd.

Vorig jaar, juni 2017, zette hij zijn beste prestatie neer bij Northern Gaming: hij won de RLCS season 3 world championship. Hiervoor ontving hij een bedrag van maar liefst €55.000.

Een ander Nederlands toptalent is Jos van Meurs, ook wel gekend onder de naam ViolentPanda. Ondanks zijn nog zeer jonge leeftijd, 19 jaar, heeft hij al veel noemenswaardige achievements onder zijn naam staan. Hij won bij Gale Force eSports de RLCS season 4 world championship en nog geen jaar later bij Team Dignitas ook nog eens de RLCS season 5 World championship. Daarnaast behaalde hij nog vele andere ‘kleinere’ successen.

Season 6

Het zesde seizoen is nog maar net begonnen of beide spelers staan met hun team al bovenaan het klassement. ViolentPanda staat met Team Dignitas op de eerste plaats met 5 overwinningen en 0 losses. Een nog straffer cijfer is het doelpuntensaldo: 15 goals voor en slechts 1 tegen. Een beter begin van het zesde seizoen is haast ondenkbaar.

Ook Remkoe bij We Dem Girlz is aan een goed seizoen begonnen: 4 overwinningen en 1 loss. In ronde twee gingen ze onderuit tegen PSG eSports met 1-3, maar ze hebben zich direct herpakt met 2 vlotte overwinningen tegen Mousesports en Fnatic.

De voorlopige tussenstand (02/10/2018):

Hoe beide spelers het verder zullen doen in de Rocket League Championship series season 6 – Europe zullen we binnenkort zien. Binnen vijf dagen krijgen we alvast het onderling duel te zien tussen WDG en Team Dignitas (07/10/2018).

The Rocket League Rival Series

De RLRS is de competitie onder De RLCS, vergelijkbaar met de tweede klasse in het voetbal. De RLRS speelt zich in de loop van vijf weken uit in een round robin best-of-five formaat. Nadat de RLRS league is afgelopen, zullen de twee beste teams doorstromen naar de promotie/relegatie serie tegen de 7e en 8e plaats RLCS teams om te vechten voor hun plek in de RLCS. De top twee teams van het promotie/ relegatietoernooi zullen in het volgende RLCS seizoen plaatsen verdienen.

Nederlands talent in de RLRS

Ook in de RLRS wordt Nederland vertegenwoordigt door enkele talentvolle Rocket League spelers. In vier van de acht teams strijdt er een Nederlander mee voor de titel. We hebben Nielskoek bij exceL Esports, Jessie bij Savage! (als vervanger), Oscillon bij The Clappers en Rix Ronday & Borito B bij Method.

Nielskoek, die door het leven gaat als Niels Kok, is 21 jaar en begon Rocket League te spelen op de Releasedatum van de game. Ironisch genoeg was hij Rocket League al snel beu en stopte hij met spelen. Na zijn terugkeer verbeterde hij snel zijn vaardigheden en begon hij uiteindelijk met het spelen van ESL-toernooien in de competitie.

Connor Lansink of Jessie, de substitute bij Savage, is 21 jaar oud en begon in 2015 met het spelen van Rocket League. Hij nam deel aan de groepsfases van season 1 en 2 van de RLCS – Europa (bij The Flying Dutchmen en Summit).

Maarten Van Zee (Oscillon) zit sinds enkele maanden bij The Clappers, waardoor hij voor een tweede keer in zijn carrière kan meestrijden voor de titel in de RLRS.

En dan hebben we nog Rix Ronday en Borito B (Boris Pieper) die allebei nogmaals bij Method aan de RLRS deelnemen en trachten om door te stoten naar de promotie/relegatie serie.

Regular Season

De jongens van Method zijn goed begonnen aan de competitie en kunnen op een tweede plaats komen als ze hun volgende wedstrijd winnen. Momenteel hebben ze 3 overwinningen en 1 loss. Helaas kan niet hetzelfde gezegd worden van Nielskoek en Oscillon: ze staan beide onderaan het klassement met 4 losses en slechts 1 overwinning. Het is dan ook een bitterharde competitie.

Alleszins, we kunnen constateren dat Nederland het goed doet op Europees niveau in Rocket League en we zijn benieuwd wat de toekomst nog gaat brengen.


PS: Wil jij ook meedoen aan Rocket League toernooien? Klik dan op deze link en schrijf je in Tournaments