Speciale gaming accessoires #4

Een controller, een toetsenbord en een muis allemaal in een enkel apparaat?! Ondanks dat het veel belovend klinkt, is het vooral onhandig om het te gebruiken. Gelukkige bestaan er andere accessoires die er voor zorgen dat je je muis en toetsenbord gewoon kan aansluiten op je console. We bespreken er twee.

XIM4

Dit is absoluut de beste muis- en toetsenbordconverter voor console die vandaag de dag op de markt is. Het wel eveneens een van de duurste. De Xim 4 is compatibel met de PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One en stelt consolegamers in staat een enorm scala aan pc-hardware te gebruiken om hun games mee te spelen. In tegenstelling tot sommige andere soortgelijke producten die momenteel niet verkrijgbaar zijn, vermijdt de Xim 4 compatibiliteitsproblemen en komt dit neer op een zeer eenvoudige plug-en-play-installatie. Deze kleine gadget laat je console in feite denken dat je gamepad, muis, toetsenbord, joystick of wat je ook gebruikt een standaard controller is.

Met de bijbehorende software, de Xim 4 Manager, kunnen spelers het apparaat ook volledig configureren met behulp van een pc of zelfs een smartphone via Bluetooth. Het grote voordeel van deze software is dat de database met compatibele apparaten en games voortdurend wordt uitgebreid en dat de Xim 4 deze updates via deze software ontvangt, om het spel bij elke stap voor te blijven. Zoals je mag verwachten, kan je met deze software ook alle knoppen en toetsen op je apparaat volledig opnieuw toewijzen en opnieuw configureren. De Xim 4 is een prachtig klein apparaatje en doet zijn werk perfect.

Hama Speedshot Ultimate

Op dit moment is de Hama Speedshot Ultimate het enige product dat zelfs maar in de verste verte concurreert met de Xim 4 aan een fractie van de kosten. Ook dit werkt op PS3, PS4, Xbox One en Xbox 360. Ook hier heb je een eenvoudige plug-and-play setup via USB, geen externe installatie of software vereist. Er kunnen maximaal elf verschillende profielen worden gemaakt en gebruikt om verschillende knopconfiguraties op te slaan. Er zijn wel extra functies zoals een turbo en het wordt geleverd met een handig, klein stickervel om de lay-outs van de knoppen bij te houden.

Het ding dat het pakket een beetje laat zakken en mogelijk het veel lagere prijskaartje in vergelijking met de Xim 4 verklaart, zijn compatibiliteitsopties. Er is grotendeels een beperkte database met compatibele pc-hardware, hoewel de overgrote meerderheid van bekende merken en modellen prima zouden moeten werken.


Volgende week hebben we weer een nieuwe gekke accessoire om je gaming ervaring te verbeteren