Speciale gaming accessoires #2

Vorige keer hadden we het nog over de TAC GRIP, vandaag ontmoeten we zijn de grote broer de Hori TAC PRO voor jouw console of pc. Zoals je waarschijnlijk aan de afbeelding kunt zien, is het grote verschil tussen de GRIP en de PRO de linkerhand gamepadsectie. De controller is zo goed als helemaal vervangen door een klein toetsenbord.

Dit maakt de algemene ervaring verwanter met het spelen van een pc-shooter. Hoewel het er aanvankelijk een beetje onhandig uit ziet, zal je merken dat wanneer je pols in de juiste positie zit, het spiergeheugen voor het grootste deel zal overnemen. Net als bij custom controllers heb je gewoon even tijd nodig om er aan te wennen.

Hoe werkt het?

Deze gamepads hebben vaak een 20 tal mechanische toetsen die een genot zijn om te gebruiken. Net als bij de TAC GRIP ervoor, kunnen alle toetsen volledig worden geprogrammeerd met behulp van de bijbehorende software, maar deze keer kunnen ook maximaal drie profielen per keer worden opgeslagen. De meegeleverde gamingmuis is bijna identiek aan de versie die bij de TAC GRIP wordt geleverd. Het is absoluut niet de meest perfecte muis en je kan ze dus nog upgraden. Dat gezegd hebbende, net als zijn kleine broertje de GRIP, zijn er ook nog andere opties en moet je zelf zien welke jou het best aanstaat/voelt. Razer en Logitech zijn twee bekende merken die gerelateerde producten aanbieden.

Ook onze partner Game Mania voegt dit accessoire toe aan hun assortiment. Je kan deze hier terugvinden.


Volgende week hebben we weer een nieuwe gekke accessoire om je gaming ervaring te verbeteren.