Speciale gaming accessoires #1

We hebben het al veel over controllers gehad de afgelopen weken, van accessoires tot custom controllers. Maar vanaf vandaag gaan we het elke week hebben over een iets specialere gaming accessoire. Die van vandaag zijn namelijk allemaal zo verschillend van de gewone controller dat je haast denkt te spelen op een andere console dan op je PlayStation 4. En we hebben het hier niet over de PlayStation Move controllers…

Hori PS4 Tactical Assault Commander GRIP

Hori is een bedrijf dat erom bekend staat voor hun jarenlange reeks van unieke gaming controllers. Het koppelen van een half-controller en gaming-muis (respectievelijk voor linker- en rechterhand) wordt zo zorgvuldig aangepast om een beroep te doen op de spelers die online multiplayer shooters op PlayStation spelen en dat laatste beetje precisie nodig hebben. Het beschikt zelfs over op maat gemaakte knoppen voor sneller te kunnen richten, snipen en lopen.

Zowel de controller als de muis zijn bekabeld met een kabellengte van drie meter zodat er geen input lag is die af en toe opduikt met draadloze controllers. Het linker gamepadgedeelte wordt geleverd met een riem om zo je hand op zijn plaats te houden en ervoor te zorgen dat je het ding niet per ongeluk laat vallen terwijl je speelt. De rechter muissectie is geschikt voor 800 tot 3200 dpi, die met een klik op een knop kan worden aangepast. Ook te vinden op de muis zijn de ontbrekende rechterhand trigger- en bumperknoppen. Hier worden ze vervangen als vier duimknoppen aan de linkerkant van de muis. Als deze muis niet is wat je wil dan kan je steeds een willekeurig aantal andere gamemuizen via de USB-kabel op de gamepad aansluiten. Deze hebben bijna hetzelfde effect dan.

De TAC GRIP wordt ook geleverd met zijn eigen software waarmee de knoppen van de controller volledig opnieuw kunnen worden aangepast en aangepast, wat een leuke bonusfunctie is. Het is niet zo dicht bij de pc 'muis en toetsenbord' ervaring als het lijkt te zijn, maar het is zeker een goedkopere manier om die ervaring op je PS4 te krijgen dan sommige van de andere opties die er zijn.

Gelijkaardige producten

Natuurlijk hebben we nog mogelijkheden als het gaat om dit soort controller. Hieronder zie je nog twee mogelijkheden, je hebt zowel de draadloze versie als een met draad. Deze werken zo goed als identiek als die van hierboven.

SplitFish FragFX Piranha PS4

SplitFish FragFX Shark PS4


Volgende week gaan we nog iets verder met de Hori PS4 TAC PRO, een controller die nog meer lijkt op een toetsenbord.