So it begins, League of Legends Worlds

Riot Games©

Na een maand onder een steen te leven omdat er geen wekelijkse LCS/LCK stream meer was is het eindelijk zo ver, League of Legends Worlds has begun!
Regel maar alvast een maand ziekteverlof want je wil geen moment missen van dit legendary World Championship!

Play-In stages

Op 1 Oktober startte het eerste deel van Worlds namelijk de Play-In stage waarin 12 teams vechten voor een plaats te bemachtigen in de group stages van Worlds. Deze 12 teams worden onderverdeeld in 4 groepen. Per groep speelt elk team 2 best of 1 series tegen elkaar. De 2 hoogst geplaatste teams per groep gaan door naar de Play-In Knockout stages waar de winnaar van elke groep het opneemt tegen het team dat zich als 2de plaatste in een andere groep.

Natuurlijk zorgen wij ervoor dat je geen moment mist van Worlds. Hieronder zijn onze top 5 highlights van de 1ste Play-In week in Korea opgesomd.

GRX VS KLG: GRX Empt2y with the triple knock up

DFM VS C9: C9 turns it all around,huge teamfight

DW vs INF: Shurima shuffle

DW VS EDG: realm warp on point

SUP VS G2: G2 Wadid 4 man pulverize

Play-In Knockout stages

Riot Games©

De Knockout stages begonnen direct met een clash of the titans waarbij 1 van de NA favorites namelijk Cloud9 het moest opnemen tegen het gevreesde Gambit CIS. De Mid lane trok vooral de aandacht in deze match-up waar de bekende C9 Mid laner Jensen het moest uitvechten met de LCL veteran Kira. Na 4 matches zat heel het publiek op het puntje van zijn stoel en kwam het allemaal aan op de laatste match. De 2 teams waren gewaagd aan elkaar maar Cloud9 wist deze match naar hun hand te zetten door een perfect gecoördineerde baron power play. GGWP C9 see you in the group stages!

C9 Baron play

De 2de match tussen Edward Gaming en FocusMe was zeer eenzijdig. FocusME was geen partij voor het ervaren teamroster van EDG. EDG domineerde zijn tegenstander compleet en won de best of 5 series met 3-0.

Op zondag, konden we genieten van een match op formaat waarbij de 'rookies' van G-Rex het opnamen tegen SuperMassive en zo lieten zien dat Flash Wolves niet het enige LMS team is dat al hun tegenstanders kan crushen.
SuperMassive won de eerste match maar werd hierna verpletterd door G-Rex door middel van perfect uitgespeelde teamfights. G-Rex gaat zo door naar de group stages voor de eerste keer ooit!

´GRX Candy 2v1 outplay

De laatste match van de Knockout stages werd uitgevochten tussen het legendarische EU-team G2 en de underdog van Costa Rica Infinity eSports. Zoals verwacht was INF no match voor het ervaren G2 en werden ze vermorzeld in de laatste 3 matchen waardoor Perkz and co doorgaan naar de group stages!

G2 Hjarnan 3v4 triple kill