SEASON 6 WORLD CHAMPIONSHIP KOMT NAAR VEGAS!

Binnenkort is het weer tijd voor de Rocket League Championship Series. Het hele spektakel gaat door van 9 tot 11 november. Het toernooi keert terug naar de Verenigde Staten na een seizoen in het buitenland, nadat het vorig seizoen in de Copper Box Arena in Londen werd gehouden. Dit jaar vindt het plaats in de Orleans Arena in Las Vegas. De Rocket League World Championship line-up zal bestaan uit vier teams uit de Noord-Amerikaanse en Europese RLCS en twee uit de 'Oceania' League.

Prijzenpot

Het is zonder twijfel het spannendste seizoen ooit van de Rocket League Championship Series door de totale inzet die verdubbeld is . Het is de grootste Rocket League prijzenpot tot nu toe. Het team dat wint zal namelijk naar huis lopen met maar liefst $1.000.000 .

Zal Team Dignitas voor een derde keer op rij winnen?

Voor Team Dignitas (voorheen bekend als Gale Force Esports) is het bijna zover, de kans om voor een derde keer op rij wereldkampioen te worden. Dat Jos 'ViolentPanda' van Meurs, Alexandre 'Kaydop' Courant en Pierre 'Turbopolsa' Silfver opnieuw favoriet zijn om de titel te winnen, is geen verassing. Waarom? De round robin in de RLCS - Europa is net gespeeld en Team Dignitas komt naar voren als de grote overwinnaar met 7 wins en 0 losses.

Team Dignitas dat reeds twee keer de RLCS championships won

Na de round robin is Kaydop degene die zichzelf de 'golden striker' mag noemen met een gemiddelde van 1.28 goals per game. Turbopolsa volgt op een derde plaats met 0.88 goals per game. Vervolgens hebben we de Nederlandse Rocket League legende, ViolentPanda, die met een gemiddelde van 1 assist per game zich de koning der assists mag kronen. En opnieuw volgt Turbopolsa op een tweede plaats met een average van 0.84 assists per game. Hier stopt het niet, Turbopolsa staat ook op de derde plaats voor 'savior of the season' met een gemiddelde van 1.92 reddingen per game. Dat Team Dignitas zichzelf momenteel nog steeds het beste Rocket League team mag noemen, is meer dan terecht.

Maar kunnen ze 3 keer op rij wereldkampioen worden? Het is moeilijk anders te geloven. Ze zijn niet onverslaanbaar, maar ze tonen een ongeëvenaarde consistentie op het veld, en hebben een ongelooflijk spelgevoel: ze lijken altijd te weten waar hun teamgenoten zijn, en wat ze moeten doen om tot de overwinning te komen. We wensen de Nederlandse ViolentPanda en zijn teammates alvast veel succes!


Zin om mee te doen aan Rocket League toernooien? Klik dan op deze link en schrijf je in .