Refactoring: 1/12 update

Refactoring AKA Kayzr 3.0 AKA Kayzr: Back to basics

Nu de release van de refactoring steeds dichter en dichter komt, moeten we wel iets bekennen. We deleted some stuff. Gelukkig was dit een bewuste keuze en niet een stagiair die per ongeluk op de delete knop gedrukt heeft. Waarom hebben we dit dan gedaan? Read on to find out!

Back to basics

Aangezien we met de refactoring heel veel van de code (lees: zo goed als alles) opnieuw geschreven hebben, was het ook eens de tijd om heel kritisch voor onszelf te zijn. Elke feature die we hadden, hebben we eens nader bekeken en beslist of deze al dan niet het gehoopte resultaat heeft gehad. Indien het dit niet had, werd deze resoluut on hold gezet.

On hold gezet, niet verwijderd. Terwijl we niet tevreden zijn van de resultaten die sommige features hadden, is het een feit dat het probleem die de feature probeerde oplossen aanwezig is. Dus gaan we binnenkort kijken hoe we deze urge wél kunnen inlossen.

Op deze manier kunnen we ook het aantal features wat terugschroeven, zodat we ons kunnen focussen op wat Kayzr nu écht Kayzr maakt. Toernooien, social & webshop. Al de features er rond, zijn enkel maar zaken die zowel ons (development) als jullie kunnen afleiden. We willen er voor zorgen dat de basis weer enorm stevig is en we steeds opnieuw kunnen kijken hoe we de basisfunctionaliteiten kunnen verbeteren.

So, what didn't make the cut?

Personal chat

Personal messages sturen op Kayzr is echt een serieuze hassle. But it shouldn't be. Daarom hebben we momenteel alles wat hier mee te maken heeft even on hold gezet. Maar zodra de refactoring voorbij is, wordt dit één van de eerste zaken die onze aandacht gaat krijgen.

Conversaties gaan hier centraal staan zodat je onmiddellijk kan beginnen chatten met de personen die jou het meest interesseren. De wachttijd van 5 seconden tot je ziet wie jou gestuurd heeft en daarna nog 2 seconden wachten tot de messages ingeladen zijn, zullen tot de verleden tijd behoren.

Combineer dit met automatische conversaties voor de meest belangrijke zaken op Kayzr (teams, ...) en dan merk je dat de chat veel beter kan dan wat het nu is!

Teamfinder

Hoewel teamfinder op zich wel werkte, was de kwaliteit van de teams vaak niet echt hoog. Combineer dit met het feit dat je heel veel stappen moest ondernemen om een team te vinden, en dan zie je dat ook hier heel wat werk aan de winkel is.

Welke nood loste de teamfinder in? Spelers die geen team hadden, toch de mogelijkheid geven om deel te nemen aan het tornooi. Die nood is er zeker, maar de teamfinder was er niet de ideale oplossing voor.

Wat zijn we dan wel van plan? Solo sign up! Als je geen team hebt om deel te nemen aan het tornooi, dan kan je toch gewoon alleen inschrijven. Wij gaan dan gewoon kijken naar alle andere spelers die zich ook solo (of duo, trio, ...) hebben ingeschreven, en zetten spelers samen aan de hand van hun ranking. Op die manier is er veel minder hassle, en ben je ook zekerder van de kwaliteit van de teams!

Scrimfinder

Oh boy, the problem child. Jammer genoeg hebben er door de scrimfinder al een goed aantal spelers een (extra) ban aan hun been gehad. So yeah, let's fix that.

Ook hier zijn we volledig overtuigd van de 'nood' achter de scrimfinder. Kayzr moet voor iedereen op elk moment van de dag een thuishaven zijn voor competitief gamen. Momenteel zijn er enkel de toernooien, dus moet je vaak te lang wachten tot je eindelijk om de win kan strijden!

Hoe kunnen we dit dan wel oplossen? (Casual) queues! Heb je zin in een potje Rocket League? Enter the queue. Van zodra er 6 spelers zijn die in de queue zitten, wordt er automatisch een match aangemaakt. De teams worden ook zo eerlijk mogelijk verdeeld op basis van hun rating, zodat het een aangename strijd zal worden.

We blijven ons uiterste best doen en werken met man en macht om Kayzr helemaal op punt te stellen. Stay tuned op de Facebookpagina voor meer informatie en updates!