5 redenen waarom jij Call of Duty: WWII in huis moet halen!

Call of Duty is back! De grootste first person shooter gaat terug naar zijn roots met deze CoD: WWII.

Iedereen kent Call of Duty en de franchise heeft al veel games gereleased door de jaren heen. Sommige konden op een positieve ontvangst rekenen, andere werden dan weer met de grond gelijk gemaakt. Voor ons valt deze entry onder de eerste categorie. Nog niet helemaal overtuigd als jij deze game wilt kopen? Wij geven jou alvast 5 redenen om dat wél te doen.

1. Old school multiplayer fun

De laatste jaren maakten jet packs, fluoroze camouflage en allerlei sci-fi futuristische snufjes hun intrede in de franchise. In deze editie gaan we terug naar de basics en simpele 'boots on the ground' gameplay zonder in te boeten aan fast-paced combat.

Een leuke multiplayer ervaring in de memorabele en geliefde wereldoorlog II setting werd beloofd en is geleverd. Historisch correcte wapens, maps met loopgraven en nazi vs geallieerden gameplay maken hun comeback.

2. De nieuwe WAR mode

Call of duty WWII bevat nog alle standaard modi die altijd terugkeren. Wil je een potje brainless knallen in team deathmatch of toch tactischer objective spelen in search en destroy? Er is een grote waaier aan modi voorzien waaruit jij kan kiezen.

Naast deze klassiekers kun je nu ook WAR mode spelen. Dit zijn speciale maps (operations) waar objectives geïmplementeerd werden. De aanvallers gaan voluit druk zetten om deze doelstellingen te behalen binnen de aangegeven tijd, terwijl het verdedigende team er alles aan doet om dit te voorkomen.

Tactische beslissingen, aangepaste classes en teamplay zijn hierbij heel belangrijk.

Operation Neptune bijvoorbeeld speelt zich af in een realistische D-DAY setting. Verover de bunkers, vernietig de tegenstander zijn communicatiebasis en plaats als laatste explosieven op het vijandige luchtafweergeschut om te winnen.

Verover de bunkers die het andere team met man en macht verdedigt

3. Toernooien op Kayzr

Kan jij je ook ergeren aan online mulitplayer waar spelers voor een hoog K/D ratio gaan zonder oog te hebben voor het objective? Dit kan natuurlijk opgelost worden door samen met vrienden online te spelen maar dat is nog niet alles!:

Als jij een PlayStation 4 hebt kan je namelijk deelnemen met je kameraden aan de gratis online CoD: WWII toernooien op Kayzr in de PlayStation League. Til het plezier dat je uit je game haalt naar het volgende level door deel te nemen en win bovendien mooie prijzen.

Heb je nog geen account? Maak er dan snel één aan! en neem deel in allerlei games.

Hieronder zie je waar je een team kan maken en hoe je kan inschrijven. Nog vragen? Contacteer ons gerust met al je vragen op Kayzr.com via de blauwe chatballon die je rechtsonderaan kan terugvinden.

Vooraleer je een team kan aanmaken, zal je eerst je game moeten linken.

How to sign up!

4. Campaign en Nazi Zombies

De single player campaign biedt de speler een prachtige cinematische ervaring gevuld met gevarieerde gameplay. Het eerste dat opvalt als je in het verhaal word gedropt is hoe goed de graphics zijn. Cutscenes en gameplay gaan naadloos in elkaar over en zien er haarschep uit.

Op momenten krijg je het gevoel dat je naar Band of Brothers meets Saving Private Ryan op televisie zit te kijken! Het realisme druipt er vanaf. De soundtrack maakt het plaatje af: subtiel wanneer nodig, bombastich op de spannendste momenten.

Zonder veel te spoilen kunnen we al zeggen dat naast deze pracht en praal de campaign ook simpelweg heel leuk is. Je speelt missies in wereldoorlog II op allerlei locaties gevuld met diverse doelstellingen. Vliegtuigen neerknallen, een Duitse legerbasis stealthy infiltreren of Normandië guns blazing bestormen: je maakt het allemaal mee vanop de eerst rij.

Daarnaast is het een klassiek WOII verhaal gevuld met epische, brutale en emotionele momenten om je volledig mee te sleuren in de historische setting.

Ook de populaire zombie mode is terug in het originele 'nazi-jasje' gestopt. Deze mode zit opnieuw vol met content en biedt een zeer unieke co-op ervaring met een hoge funfactor.

de campaign zit vol met epische en brutale WOII momenten

5. Headquarters

Headquarters in een soort van online lobby waarin allerlei zaken te doen zijn. Je kan er bijvoorbeeld scorestreaks testen, altijd handig om te weten waarmee je het meest schade aanricht voor je ten strijde trekt.

Daarnaast kan je er ook allerlei opdrachten aanvaarden om XP-bonussen te krijgen of supply drops te verdienen gevuld met unieke gear en andere customizables.

Daarnaast is er hier ook nog een superleuke 1v1 mode te vinden. Jij en je tegenstander maken allebei gebruik van hetzelfde wapen dat bepaald wordt via een bansysteem. Je krijgt drie wapens te zien waarvan je elk één mag weg wegschrappen. Het overblijfsel zal je zo goed mogelijk moeten benutten om als eerste 3 kills te halen en zo dus te winnen.

Hier geldt het 'king of the hill' principe: zolang je wint blijf je in de pit terwijl de volgende tegenstanders in de rij staan te wachten om het tegen jou op te nemen. Verloren? dan mag je terug in de rij gaan staan om een nieuwe kans te wagen maar ondertussen is de actie in de pit live te bezichtigen.

In headquartes zijn er dus heel wat leuke en nuttige afleidingen te vinden als je even genoeg hebt van de intense online gevechten.

De 1v1 pit is een frisse online toevoeging!

Haal hem dus toch maar snel in huis en begin alvast met oefenen. Vanaf 15 november kan je namelijk al meedoen aan Call of Duty toernooien op Kayzr.