Red Dead Redemption II - Alles wat je moet weten!

Nog maar enkele dagen tot de release van Red Dead Redemption 2. Het wachten is eindelijk over, op 26 oktober kunnen we eindelijk terugkeren naar de gigantische wereld van saloons, trein overvallen en zoveel meer. Elke dag krijgen we nieuwe details die het wachten alleen maar langer maken, zoals het feit dat er meer acteurs betrokken zijn bij de productie van het spel dan bij de Game of Thrones series of het feit dat er ongeveer 2000 pagina’s in het script staan voor alleen het hoofdverhaal.

Je kunt het spel al pre-orderen, en beginnen met het aftellen van de dagen, uren en minuten totdat je het leven als een outlaw voor jezelf kunt ervaren. De game wordt op 26 oktober uitgebracht op Xbox One en Playstation 4. Hieronder lees je alvast alles wat je moet weten over Red Dead Redemption 2.

Red Dead Redemption 2: Official trailer 3

De eerste onthulling!

RDR2 speelt zich 12 jaar voor de belangrijkste gebeurtenissen van het oorspronkelijke spel af, in 1899. Het spel richt zich op het outlaw-leven van de Dutch Van der Linde gang, geleid door de belangrijkste tegenhangers van Red Dead Redemption. Nadat een overval in Blackwater slecht afloopt, krijgen enkele leden uit de Van der Linde gang met o.a. Arthur Morgan te maken met een leven op de vlucht. Ondertussen maken confrontaties met rivaliserende bendes en de wet hun situatie een hoop ellendiger.

In de prequel ben jij Arthur Morgan, een trouw lid van de Van der Linde gang. Je zal ook aan de zijde van John Marston, het centrale personage van Red Dead Redemption, kunnen spelen. Als de rechterhand van Dutch, de leider van de beruchte bende, zal je veel van de dagelijkse plichten zoals de bende in toom houden op je moeten nemen. Als het erop aankomt de bende en haar gemeenschap overeind te houden, is Morgan best handig met het oppakken van diverse klussen om ervoor te zorgen dat iedereen goed gevoed en opgewekt is. Maar naarmate het verhaal vordert, zal hij Dutch’s manier van leven in twijfel beginnen trekken en zich afvragen of hij nog wel een plaats in de bende heeft.

In Red Dead Redemption 2 krijgen we de bende en haar belangrijkste leden op hun hoogtepunt te zien. Terwijl John in het oorspronkelijke spel de overgebleven leden van de bende opjaagde en vermoordde, zien we veel van de bekende gezichten in relatief gelukkiger tijden terug. In recente trailers zien we alvast Dutch Van der Linde, Arthur Morgan, Bill Williamson, Javier Escuella, Micah Bell, John Marston, Sadie Adler, Charles Smith en Hosea Matthews terug. Hieronder leest u kort wie deze characters zijn.

Dutch Van der Linde

Dutch is, zoals eerder vermeld, de leider van de gelijknamige Van der Linde gang. Hij heeft het grootste verlangen om een leven te leiden dat vrij is van de beperkingen van de overheid en de wet. Hij heeft een talent om de mensen die hem volgen te inspireren tot grote ambities, wat hem bijzonder gevaarlijk maakt voor de autoriteiten.

Arthur Morgan

Arthur werd op jonge leeftijd onder de vleugels van Dutch genomen en fungeert als zijn belangrijkste handhaver. Arthur bracht veel tijd door naast Dutch en dat bracht hem ertoe het ‘outlaw’ leven als zijn eigen te claimen samen met Dutch’s visie van een leven vrij van van de overheid en de wet. Deze loyaliteit maakt hem één van de weinige mensen die Dutch echt vertrouwt.

Bill Williamson

Bill is een van de weinige leden van de bende die niet wordt gedood of gek wordt, hoewel hij altijd een beetje gek was om mee te beginnen. Uiteindelijk neemt hij zijn intrek in New Austin, waar hij een hoofdkwartier vestigt voor zijn eigen bende.

Javier Escuella

Javier is een ander lid van de bende die we kennen van de oorspronkelijke Red Dead Redemption, waar hij een beruchte premiejager en een Mexicaans revolutionair is. Javier had onmiddellijk een sterke band met Dutch’s idealen. Zeer toegewijd, gepassioneerd en loyaal.

Mical Bell

Hij is een crimineel en huurmoordenaar. Hij is wild en onvoorspelbaar en leeft voor de actie. Micah is een van de favoriete schutters van Dutch. Maar hoe loyaal hij blijft aan de Van der Linde bende, blijft ongezien.

John Marston

John was slechts 8 jaar oud toen hij zijn vader verloor en naar een weeshuis werd gestuurd. Hier bracht hij zijn tienerjaren door. Hij slaagde erin het weeshuis te ontvluchten, waardoor hij terecht kwam bij Dutch’s bende. Hier ontmoette hij zijn toekomstige vrouw, Abigail. Dutch werd al snel een vaderfiguur die hem heeft leren schieten, jagen, verzamelen, lezen en overleven in de wereld. John werd later verplicht om zijn vroegere bendeleden op te sporen en te vermoorden.

Sadie Adler

Sadie is een weduwe die wraak zoekt voor de dood van haar echtgenoot. Ze is meedogenloos en bang voor niets en niemand. Ze is zeer loyaal aan degenen van wie ze houdt. Uit een dialoog met Arthur Morgan blijkt dat er weinig vertrouwen is tussen haar en de rest van Dutch’s bende. Ze lijkt het wel goed te vinden met Arthur.

Charles Smith

Hij is een van de nieuwere leden van de bende. Charles is vrij stil en teruggehouden, maar uiterst competent in alles wat hij doet en vrijwel onverslaanbaar in een gevecht. Je zou hem kunnen beschrijven als een fatsoenlijke, eerlijke man die toevallig ook dodelijk is.

Hosea Matthews

Hosea is een van de oudste leden van de bende, en mogelijks ook een van de eerste. Hij beweert dat hij in de jaren 1870 zijn beste vriend Dutch ontmoette, toen beide mannen tegelijkertijd elkaar probeerden te beroven. Elk van hen zag een geestverwant in de ander, de twee werden snel vrienden.

In-game

In Red Dead Redemption 2, bestaan mensen. Hiermee wordt bedoeld dat iedereen in de game werk te doen heeft en schema’s heeft om aan vast te houden, ongeacht of jij als speler er bent om het te zien of niet. Maar als je er bent, zullen ze dienovereenkomstig reageren. Richt je bijvoorbeeld een revolver op een man die onschuldig staat te vegen; dan zal die afhankelijk van zijn gedrag op zijn knieën vallen, zelf een revolver trekken of… .

Er is ook een diepgeworteld verband tussen jou, je acties en de omringende wereld, wat van cruciaal belang is voor alles wat Red Dead Redemption 2 is. Uitgever Rockstar wil niet alleen dat je als outlaw en protagonist Arthur Morgan speelt, maar ook dat je als hem leeft.

Als de rechterhand van Dutch, speelt Arthur een belangrijke rol in het onderhoud van de bende. Niet alleen in termen van voorraden, maar ook in het moreel van de bende. Als er voldoende voedsel en grondstoffen voorhanden zijn, zal de stemming in het kamp ook optimaal zijn. Er wordt gezongen en gedanst, en je wordt met blijdschap begroet. Maar eens de voedselvoorraad opraakt, weet je het snel. Mensen zullen boos mompelen over waar de volgende maaltijd vandaan komt. Als rechterhand zullen velen naar Arthur kijken om te voorzien in de noden. Dit kan door middel van jagen of het kopen van voorraden… en daar wordt hij voor beloond. Doorheen de game heb je dus verantwoordelijkheden waar je voor moet zorgen.

Tijdens het spelen moet je constant keuzes maken die impact hebben op het verder verloop van de game. Je hebt veel vrijheid, maar denk goed na over de keuzes die je maakt. Net zoals in het echte leven hangen er consequenties aan alles wat je doet.