Recap Kayzr League: Rocket League speeldag 3

Er stonden deze week weer drie Rocket League wedstrijden op het programma in de Kayzr League. Welke proteams deze keer met een win aan de haal gingen lees je hier! Bekijk ook zeker de beste plays uit elke series.

Seagulls VS mCon Esports

De Seagulls die vriend en vijand tot nu toe verrasten in deze tweede split moesten het deze keer opnemen tegen het ijzersterke mCon. Zou hun doordachte gameplan ook deze veteraan uit het lood kunnen slaan? Beide teams wisten hun vorige wedstrijden te winnen waardoor gegarandeed één team met zijn eerste loss naar huis zou gaan.

Seagulls hun organisatie stond weer op punt, verdedigend kwamen ze bijna niet in de problemen en zo wisten ze de eerste game te winnen. MCon kwam doorheen de series traag maar zeker op gang. Ondanks de loss waren ze wel opgewarmd. Het niveau bleef stegen doorheen de hele series en op deze manier haalden ze overtuigend drie overwinningen op rij binnen. Seagulls 1-3 mCon Esports

De highlight van deze match gaat wel naar de gulls, sparkybooman maakte deze mooie 'achterwaartse' goal door een mooie in-air aanpassing.

LMFAO VS Viqsisbad

Viqsisbad, de sterkste nieuwkomer in de tweede split zou het op deze speeldag opnemen tegen LMFAO. Een andere nieuwe deelnemer die helaas met twee losses achteraan in de stand staat. Zou deze rode lantaarn een eerste keer kunnen winnen tegen het efficiënte Viqsisbad?

LMFAO en Viqsisbad kwamen beide met het motto 'aanval is de beste verdediging' voor de dag in deze series. Er werden heel wat doelpunten gescoord en de wedstrijd was spannend. Na twee games stond het gelijk: 1-1. Game drie zou dus heel belangrijk worden om dichter bij de overwinning te komen. Viqsisbad was echter in bloedvorm en benutte elk zwak moment van LMFAO hun verdediging.

Het werd een afstraffend doelpuntenfestijn in het voordeel van Viqsisbad. LMFAO hun spel voldeed ook in game vier niet en zo staat Viqsisbad met drie overwinningen op kop in de Kayzr League (samen met mCon Esports).

De play van de game is deze mooie goal van ChickenBoneHQ na een geniale pass van Mikeboy.

GameFist vs QByte

QByte, de kampioen van de eerste Kayzr League split wist verbazend genoeg nog niet te winnen. Vandaag was het de uitgelezen kans om dit wel te doen. Ze namen het deze keer op tegen GameFist. Een nieuwkomer in de tweede split die ook nog geen enkele win naast hun naam wist te plaatsen in de stand.

Beide teams kwamen met een sterke verdediging aan de aftrap. De angst om een derde loss te incasseren was bij de teams duidelijk te zien. Veel aanvallende plays kregen we dus niet in deze wedstrijd. Achteraan zat de organisatie wel goed en beide teams wisten dus weinig mooie aanvallen op te zetten en af te werken.

De games waren nipt maar QByte moest toch het onderspit delven. De wedstrijd draaide uit op een sweep in het voordeel van GameFist. GameFist 3 - 0 QByte

Een mooi uitgespeelde aanval was er niet echt. Na heel wat gerommel voor de goal schudde VolvoFire van QByte wel deze save uit zijn mouw!

Standings

Na drie speeldagen ziet de stand er als volgt uit. De teams krijgen nu even de tijd om de koppen bij elkaar te steken en aanpassingen te maken waar nodig. Op 26 november gaat de superspeeldag door waar zes wedstrijden gespeeld zullen worden. Allemaal te volgen op het Twitch kanaal van Kayzr!

image alt