Recap Kayzr League: Rocket League speeldag 2

Recap Kayzr League: Rocket League speeldag 2

Vorige week ging de Kayzr League, hét toernooi voor esports in de Benelux weer van start. Drie teams uit de eerste split en drie nieuwkomers gingen toen de strijd aan voor de eerste punten. het spreekwoord "Rust roest" was hier niet van toepassing want er werd direct volwaardig en op topniveau gespeeld. De ideale opwarmer voor deze tweede speeldag dus. Hoe de wedstrijden nu verliepen en wie een stap dichter bij de prijzenpot van €6400 kwam lees je hier!

LMFAO vs SEAGULLS

LMFAO is een nieuwkomer die zijn eerste matchup in de Kayzr League niet wist te winnen, op deze speeldag zouden ze een nieuwe kans krijgen tegen de seagulls. Een team dat in de vorige split moeite had maar locked and loaded aan de nieuwe split begon. Ze maakten vorige week een sterke indruk door kampioen QByte te verslaan.

De gulls blijven ook tegen LMFAO imponeren met mooie teamplay en een sterke organisatie op het veld. Een sweep was niet te vermijden en zo staat LMFAO onderaan de standings met twee losses. LMFAO 0-3 Seagulls.

VIQSISBAD vs QBYTE

VIQSISBAD, de enige nieuwkomer die op de eerste speeldag wist te winnen moest het nu opnemen tegen QByte. De winnaar van de midseason finals miste zijn start door te verliezen tegen de gulls. Ze moesten deze wedstrijd dus hoe dan ook winnen om niet met twee losses achter te blijven.

Zou VIQSISBAD zijn strepen definitief verdienen door QByte ook te verslaan? Ze begonnen goed door de eerste game alvast mooi te winnen na een doelpuntenfestijn: 4-3!

In game twee zat QByte veel dichter op de bal en wisten ze de ruimte goed te benutten. De verdediging stond zijn mannetje en ook aan de overkant van het veld presteerde QByte: 0-3 was de uitslag van deze game.

QByte en VIQSISBAD hadden hun handen vol met elkaar. Het minste teken van zwakheid werd afgestraft aan beide zijden. Game drie was voor de nieuwkomer, de kampioen ging dan weer lopen met game vier. Met elk 2 veldslagen op zak zou de oorlog uitgevochten worden in game vijf.

Beide teams kwamen iets voorzichtiger en defensiever aan de aftrap waardoor het doelpuntensaldo niet hoog lag. Viqsisbad had genoeg aan 2-0 in deze game vijf om de kampioen verbijsterd achter te laten met twee losses. VIQSISBAD 3-2 QByte

De eerste van een hele hoop goals die VIQISBAD aan de overwinning hielp

MCON ESPORTS vs GAMEFIST

mCon eSports die vorige week de win verzekerde kwam deze keer aan de aftrap tegen een nieuwkomer. Gamefist had de vorige speeldag niet gewonnen en moest nu dus tegen een topfavoriet de eerste win zien binnen te halen. Geen makkelijke opdracht! Gamefist bleef echter kalm en speelde beheerst hun spel: ze wonnen de eerste game. mCon was wakker geschud en trok de score weer recht door een overwinning in game twee.

GameFist had alles uit de kast gehaald om toch een win op hun scoreboard in de Kayzr League te krijgen maar kwamen net tekort tegen het oppermachtige mCon dat game drie & vier naar zich toe trok. mCon haalde opgelucht adem na game drie en putte mentaal voordeel uit deze wedstrijd. Ze verzekerden de win wel pas in overtime dankzij een mooie passing play die leidde tot een goal van KennyyMeister, het kantelpunt van deze matchup.

de doodsteek voor GameFist in game drie

GameFist hun verdediging was sterk, ze counterden scherp en wisten het de tegenstander flink moeilijk te maken. mCon vond doorheen deze series zijn topvorm echter terug en won de best of five verdiend. mCon Esports 3-1 GameFist

opvallend

De teams die vorige week wonnen, haalden ook al hun punten op deze speeldag. Zo blijven er drie teams met twee losses achter en staan de anderen samen met twee wins op kop. Tijd voor LMFAO, QBYTE en GAMEFIST om de eerste win volgende week binnen te halen en zo in de race te blijven. Je kan het allemaal volgen via de Kayzr League website en live kijken via het Twitch kanaal.

image alt