Recap Kayzr LEague: Rocket League speeldag 1

Recap Kayzr League: Rocket League Speeldag 1

De tweede split van de Kayzr League kon beginnen op donderdag 26/10. Het Rocket League toernooi is mooi in evenwicht: er zijn drie nieuwkomers en drie teams die we terugzien uit de eerste split. Maken deze debutanten kans om de seasonend deelnemers van de Kayzr League achter zich te laten?

Op de eerste speeldag stonden al drie wedstrijden op het programma. Hoe deze verliepen en wie de eerste stappen richting de prijzenpot van €6400,- euro zette lees je hier!

QByte vs Seagulls

QByte, de titelhouder van de midseason finals nam het in deze eerste wedstrijd op tegen een oude bekende: de Seagulls. Seagulls wist zich niet te plaatsen voor de finales op FACTS van de eerste split maar zijn nog niet uitgeteld.

Ze kwamen volledig her opgeladen aan de aftrap en wisten vanuit een underdog positie QByte te verslaan. Dit deden ze in slechts 4 games, Seagulls wist in strijd met de verwachtingen komaf te maken met QByte. QByte 1-3 Seagulls.

We zagen in deze eerste series een krachtig en fris Seagulls team dat met hun 'eyes on the prize' wist te imponeren. Er werd verwacht dat de Gulls een makkelijke prooi zouden zijn voor QByte. De bal is echter rond en elke match moet gespeeld worden!

Viqsisbad vs GameFist

De volgende game van deze speeldag vond plaats tussen 2 nieuwelingen in de Kayzr League.

Viqsisbad en GameFist kregen de kans elkaars niveau af te tasten op deze eerste speeldag. GameFist scheert de laatste tijd hoge toppen en wist zich in de recente Europese top van Rocket League te werken. Viqsisbad was hierdoor echter 'not impressed' en ging het duel vol moed aan. Ze wisten GameFist te verslaan na 4 games en maakten duidelijk dat ook zij bij de top van de Benelux horen. Viqsisbad 3-1 Gamefist.

MCon Esports vs LMFAO

Met dit duel stond een nieuwkomer(LMFAO) tegenover de finalist van de midseason finals (MCon Esports).

Toen ging het sterke MCon roemloos ten onder met een 3-0 score tegen QByte in de finale op FACTS. De Nederlandse ploeg is nu terug in de tweede split om zichzelf te wreken en om die grote prijzenpot wél te winnen. LMFAO, een team dat niet speelt voor een esports organisatie moest en zou bewijzen dat ze hun plek in de Kayzr League verdiend hebben.

De series waren heel spannend en er was een game 5 nodig om een winnaar aan te duiden. De veteranen van MCon gingen aan de haal met een overwinning op deze eerste speeldag. De vicekampioenen hadden echter wel een grote kluif aan LMFAO dat bewees een sterke tegenstander te zijn voor de andere teams in de Kayzr League. MCon Esports 3-2 LMFAO.