Recap Kayzr League CS:GO speeldag 1

Recap Kayzr League CS:GO speeldag 1

De eerste split van de Kayzr League zit erop! De finales op FACTS werden gespeeld en Diamond city kwam als grote overwinnaar uit de bus.

Op donderdag 26/10 om 20:00u werd de aftrap gegeven van de tweede split. De race naar de eerste plaats in de Kayzr League en daarbij horende prijzenpot van €6400,- is nu echt begonnen. Er werden 3 wedstrijden gespeeld met enkele oude bekenden én sterke nieuwkomers die zich wisten te kwalificeren voor het 2de deel van het toernooi!

Diamond City vs Sector One

Diamond City die victorie kraaide in de midseason finals moest het opnieuw opnemen tegen hun tegenstander uit de halve finales: Sector One (voormalig Team X).

Op deze eerste speeldag was de inzet groter dan enkel waardevolle punten in de stand. Een eervolle revanche voor het ene team, of breien de grote overwinnaars een vervolg aan hun ongeslagen record? De eerste game werd gespeeld op de pick van Diamond City: Train.

Sector One begon deze series heel sterk en sleepte de overwinning binnen in deze eerste game. Het is één van de eerste keren dat een team (na een lange strijd!) weet te winnen van Diamond City op de door hun verkozen map. DC 17 - 19 Sector One.

Zit het eerste verlies voor de koningen van de eerste split eraan te komen? De achtervolging kon worden ingezet, een positie waarin Diamond City zich nog niet vaak bevond.

De series werden in game 2 weer in evenwicht getrokken. Na opnieuw een lange fight op inferno deze keer, trok Diamond City aan het langste eind: 16-14. De kampioen krabbelde terug recht maar was gewaarschuwd: volle concentratie en een maximum aan inzet zouden nodig zijn in game 3 om hun ongeslagen record verder te zetten.

Alles moest dus beslist worden op de laatste map. Mirage was de tiebreaker. Het werd opnieuw een spannende game die uitdraaide op een 16-12 score in het voordeel van Diamond City. Ze blijven dus ongeslagen in deze Kayzr League en bewijzen nogmaals hun klasse en mentale weerbaarheid. Sector One kwam echter wel heel dicht bij de overwinning en toonde aan dat Diamond City zeker te pakken is.

Vanguard eSports vs 3P-Esports

Deze eerste game ging van start op de pick van Vanguard: Nuke. Ze confronteerden 3P-Esports, één van de nieuwkomers in onze Kayzr League direct met het hoge niveau. De veteranen van Vanguard wonnen makkelijk met een 16-6 score op deze map.

3P-Esports kreeg de kans in game 2 om te tonen dat ze hun plek in de Kayzr League terecht verzekerd hebben op mirage. Ze speelden hier sterker dan in game 1 maar Vanguard wist ook hier te winnen met een score van 16-10 in hun voordeel.

3P-Esports mistte hun start in de Kayzr League dus een beetje maar toonden al dat ze hier zeker thuishoren. Ze verloren van een ervaren team maar konden enkele keren sterk tegenprikken. Is deze eerste match slechts een opwarmertje en zien we hun volle potentieel pas in latere games? Je ziet het op de volgende speeldagen in de Kayzr League.

DefuseKids vs Rexo Gaming

DefuseKids, het team dat eervol ten onder ging tegen Diamond City in de midseason finales had iets goed te maken tegen nieuwkomer REXO Gaming.

Game 1 ging van start op Mirage: DefuseKids liet Rexo Gaming kennis maken met hun ervaring en skills in de Kayzr League. Het werd een makkelijke overwinning met een 16-3 uitslag. Rexo was zonder genade ontgroend in dit toernooi en zou er alles aan doen revanche te nemen.

Ze kregen deze kans in game 2 op Train, hun pick. Ze toonden zich heel wat weerbaarder en georganiseerder maar verloren toch tegen de vice kampioen met een 16-10 score.

REXO Gaming had de zware taak om te debuteren tegen één van de sterkste teams die we al aan het werk zagen maar bood op momenten stevig weerwerk.
DefuseKids kon het pijnlijke verlies van in de midseason finals uitwissen met een comfortabele overwinning en begint met een schone lei aan deze tweede split.