Tournament overhaul: A, B & C tier games

Het is ondertussen al even geleden dat we een Rainbow Six Siege of Overwatch toernooi zagen voorbijkomen. Deze games hebben het vooral moeilijk op Kayzr vanwege het grote aantal nodige spelers voor een team in vergelijking met de community die klaar staat voor toernooien. Toch vinden we dat ook deze games een plaats moeten hebben op Kayzr. Ziehier, de tournament overhaul.

De tournament overhaul gaat erover dat elke game tot een van vier tiers gaat behoren (TOP, A, B of C). De tier tot welke de game behoort gaat ook uitmaken over welke periode er toernooien zullen gespeeld worden van deze game. Games kunnen ook stijgen of dalen van tier afhankelijk van het aantal deelnemers dat het toernooi van dat spel haalt.

TOP TIER

Top Tier games zijn de meest populaire games op Kayzr. Deze games hebben ook minstens twee toernooien per week. De prijzenpot voor TopTier toernooien bedraagt minstens 5.000 Kayzr coins per deelnemer. Afhankelijk of het toernooi bijgestaan wordt door een partner kan deze prijzenpot ook hoger zijn.

De Top Tier games op Kayzr zijn Rocket League, League of Legends, Counter-Strike & Hearthstone

TIER A

De Tier A games zijn de populairste games op Kayzr. Zij vullen wekelijks makkelijk één of meerdere brackets. De prijzenpot voor Tier A toernooien bedraagt minstens 5.000 Kayzr coins per deelnemer. Afhankelijk of het toernooi bijgestaan wordt door een partner kan deze prijzenpot ook hoger zijn.

De Tier A games op Kayzr zijn FIFA17 & Brawlhalla

TIER B

De Tier B games zijn de games die net onder de Tier A games vallen. Deze games zijn niet de populairste van Kayzr maar kan toch rekenen op een uitgebreide community.

Games in Tier B mogen een toernooi van hun game verwachten om de 2 weken met een prijzenpot die 1,5x deze is van een Tier A Kayzr toernooi. Dit om te compenseren dat zij geen wekelijks toernooi hebben. De minimale prijzenpot voor een Tier B toernooi bedraagt dus 5,000 x 1,5 = 7,500 Kayzr coins per deelnemer.

De Tier B games op Kayzr zijn DOTA II en Overwatch

TIER C

De Tier C games op Kayzr zijn de games die het moeilijk hebben om een toernooi te laten doorgaan op Kayzr of games die werden verkozen vanuit een community poll. Deze games zullen zich eerst moeten bewijzen alvorens ze als een vaste Kayzr game willen doorgaan.

Games in Tier C mogen elke maand één toernooi van hun game verwachten. De minimale prijzenpot van deze games zal 2x deze zijn van een Tier A Kayzr toernooi. Dit om te compenseren dat zij geen wekelijkse toernooien hebben. De minimale prijzenpot voor een Tier C toernooi bedraagt dus 5,000 x 2 = 10,000 Kayzr coins per deelnemer.

STIJGEN IN TIER

Games krijgen ook de mogelijkheid om te stijgen in Tier afhankelijk van hun prestaties en het aantal deelnemers.

Tier C -> Tier B: Wanneer een game minstens één toernooibracket kan vullen

Tier B -> Tier A: Wanneer een game voor minstens 4 opeenvolgende toernooien een volledig gevulde bracket haalt

Tier A -> Top Tier: Enkel door een interne beslissing van Kayzr

GAME VERWIJDERD VAN KAYZR

Een game permanent verwijderen van Kayzr is een eerder drastische beslissing en zal niet zo snel genomen worden. De enige manier waarop een game kan verdwijnen van Kayzr is als hij in Tier C voor 4 maanden lang geen enkel toernooi kan laten starten ( = minstens 4 deelnemende teams)


StarCraft II zal pas toegevoegd worden aan Kayzr als de volledige refactoring er op zit. Dit zal ten langste nog één maand duren. Vanaf dan wordt dus ook StarCraft II geintroduceerd in de C tier. Behaalt StarCraft II meteen een gevulde bracket worden ze dus ook meteen gepromoveerd tot B tier game en hebben ze binnen de twee weken opnieuw een toernooi.

Op deze manier hopen we voor elke game een actieve community uit te bouwen die wekelijks een gezond toernooi op poten kan zetten met een aangename prijzenpot. Laat ons zeker weten in de reacties wat jullie van dit nieuwe systeem vinden.