Neeko: The Curious Chameleon

Season 8 zit er alweer op in Summoners Rift! Dit betekent dus tijd voor een nieuwe champion genaamd Neeko: The Curious Chameleon. Ontdek de teaser van haar abilities in het volgende artikel!

Passive: Inherent Glamour

Neeko haar passive is dus shapeshifting! Dit wil zeggen dat ze kan veranderen in gelijk welke
champion (binnen een bepaalde range waarschijnlijk) op de map. Als Neeko gedamaged wordt, damage doet of bepaalde acties uitvoert (bv. Abilities casten) dan verandert ze terug naar haar originele vorm.
Deze ability heeft veel potentieel voor lanes te ganken of in teamfights, bv. Neeko verandert in de ADC, het enemy team weet dus niet wie de echte ADC is waardoor ze dus de verkeerde ADC kunnen focussen!

Q: Blooming Burst

Blooming Burst is Neeko haar Q ability, ze gooit bloeiend zaden die damage over time doen op monsters en champions. Deze ability heeft ook zijn eigen unieke passive, als Blooming Burst een champion killt/damaged of een minion killt dan bloeit haar Q opnieuw, dealing additional damage( tot 2 keer maximum).

W: Shapesplitter

Shapesplitter heeft zowel een active als passive effect.

Active: Neeko wordt zeer kort onzichtbaar terwijl wordt haar movement speed verhoogt en stuurt ze een tijdelijke clone van haar huidige vorm sprintend naar een gekozen locatie.
(Vergelijkbaar met LeBlanc passive)

Passive: Elke derde basic attack produceert spiritual energy waardoor Neeko bonus magic damage dealt en haar movement speed licht wordt verhoogd.

E: Tangle-Barbs

Wat zou een jungler zijn zonder crowd control? Niets! Daarom voorziet Rito Neeko van een handige cc ability. Tangle-Barbs is een magical spiral die door verschillende champions/minions op 1 lijn gaat waardoor de geraakte champions/monsters geroot worden.
Als Tangle-Barbs meer dan 1 enemy hit dan wordt de ability sterker en zal de laatste champion die geraakt is langer geroot zijn.
Als Tangled-Barbs minstens 2 enemies hit dan groeit de spiral in grootte, snelheid en root duration.

R: Pop Blossom

Haar ultimate is naar mijn mening 1 van de abilities om naar uit te kijken. De ultimate bestaat uit 2 delen: een charge up en een leap. Neeko laadt zichzelf op met spiritual essence (charge up), iets later kan ze in de lucht springen (leap) waardoor ze een shield krijgt en de dichtstbijzijnde enemies slowt. Als Neeko terug neerkomt, released ze energie die omgezet wordt in burst damage en in een stun die alle enemies in de omgeving stunt.
Handig weetje: als Neeko vermomd is als een andere champion (Passive: Inherent Glamour), dan kunnen de enemies de charge up van deze ultimate niet zien!

Ik verwacht dat Neeko een jungler zal zijn omdat ze op deze rol handig gebruik kan maken van haar passive en haar 2 (kind of op) cc abilities. Neeko zou natuurlijk ook geen slechte support zijn omdat ze kan veranderen in de ADC waardoor de enemies geen enkel idee hebben wie de echte marksman is!