Kayzr League: Rocket League superspeeldag

De keizers van de Kayzr League

Voor we aan de laatste superspeeldag beginnen in Rocket League, bekeken we even de stand en wat er nog allemaal kan gebeuren. Tijdens deze analyse kwamen we tot de vaststelling dat theoretisch gezien elk team nog de kans heeft om in de top vier te sluipen en dus deel te nemen aan de finales! Er staat dus nog veel op het spel. De meest gewilde en hardst bereikbare plek in de stand, de eerste seed, is wél al geclaimd en kan niet meer veroverd worden.

mCon Esports domineerde de Kayzr League op momenten met zoveel overtuiging dat ze hun plek aan de top in de ranking reeds wisten te verzekeren. Tussen alle andere gladiatoren kroonde mCon zich tot keizer in deze league. Maar maken ze hun rol als topfavoriet waar op de belangrijkste momenten?

We blikken even terug op het parcours dat dit Nederlandse team heeft afgelegd in de Kayzr League.

Road to glory

In de eerste split was mCon de grootmacht in de league. Ze waren het alpha manntje in de groep en een gevreesde tegenstander voor elk team. Ze maakten hun status van topfavoriet dominant waar door iedereen naar huis te sturen met een 3-0 loss. Ze sweepten dus elk team van de mat. Er was hier slechts één uitzondering, het Rocket League team van DefuseKids smeerde mCon een felbevochten 3-2 verlies aan. Helaas viel dit team niet veel later uit elkaar en zouden hun paden in de finales niet meer kruisen.

mCon hun road to glory was vlot en zonder veel weerstand begonnen. De midseason final winnen moest en zou de kers op de taart worden. Verrassingen leken uitgesloten... Toch?

mCon speelde dus de finales op FACTS, na een lange rit vanuit Nederland kwamen ze aan de bak tegen QByte. Er was een kleine rosterchange gebeurd bij mCon maar het team was er rotsvast van overtuigd dat ook deze line-up het klusje zou klaren. De immer sympathieke William Boeva presenteerde de finals en vroeg een pronostiek. mCon Esports gaf aan een sterke tegenstander te hebben maar zag het rooskleurig in: "mCon in vier games" klonk het gemotiveerd.

We zagen echter een schim van het mCon uit de eerste split. QByte speelde een indrukwekkende wedstrijd en gaf het Rocket League team uit Nederland een koekje van eigen deeg. mCon druipte roemloos af na een 3-0 verlies.

De reden voor dit extreme en plotse verlies? Hadden de jongens van mCon een te vermoeiende reis achter de rug? Of waren ze nog niet genoeg op elkaar ingespeeld sinds de rosterchange? Het kan een combinatie zijn van bovenstaande factoren maar één ding is zeker. QByte kwam koelbloedig aan de aftrap, speelde ijzersterk en toonde aan dat alles kan in de Kayzr League.

Het werd een wedstrijd om snel te vergeten voor mCon. Ze mochten het ultieme doel niet uit het oog verliezen: de prijzenpot van €6400. Tijd voor de tweede split.

MCon verlaat ontgoocheld het podium na hun verlies tegen QByte

Hoofd omhoog en borst vooruit!

In de rustperiode tussen de finals en de tweede split kreeg het team de kans om te herbronnen. Ze wisten het verlies snel uit hun geheugens en keken vol goeie moed naar de toekomst. Het team oefende samen en kwam terug als een wervelwind in het tweede deel van de Kayzr League.

mCon won alle drie hun wedstrijden in deze split. 27/11 staan er nog 2 matchen op het programma maar ze hebben niets meer te vrezen. Dankzij hun bulldozerrit doorheen de league is de eerste seed veiliggesteld.

De rest van de teams zal het toppunt van hun kunnen moeten brengen op deze laatste superspeeldag. Iedereen maakt namelijk nog kans om een plek in de top vier te veroveren en zo in de finales te spelen.

QByte toonde al aan dat mCon ook een achilleshiel heeft. Elk team in de Kayzr League plaatste zich verdiend en vecht mee voor de eerste plaats op het hoogste niveau.

Kan mCon deze keer hun dominante spel meebrengen naar de finales of krijgt het een nog pijnlijker verlies te verwerken? We zagen in de tweede split namelijk enkele sterke nieuwkomers én verbeterde teams uit de eerste split. Kunnen deze ploegen het vuur aan de schenen leggen van de favoriet?

Je ziet het allemaal in de finales van de Kayzr League.

Superspeeldag

Voor deze finales gespeeld kunnen worden moet er nog uitgevochten worden wié ze zal spelen. Je kan het allemaal live volgen via het Kayzr Twitch kanaal op zondag 26/11. Onderstaand schedule toont aan welke teams de strijd een laatste keer aangaan met elkaar om uiteindelijk in de top vier te eindigen en zo te strijden voor de prijzenpot van €6400.