Kayzr League: Rocket league DAY 2

Tijdens de eerste week van de Kayzr league (hét professionele eSports toernooi voor spelers uit de Benelux) werd er al stevig gestreden voor de eerste plek in de stand en de daarbij horende finale op FACTS.

De competitie werd deze week verder gezet op zaterdag 30/09. DefuseKids nam het op tegen MCon Esports, Whitewolves streed ditmaal met GG disruption en de laatste wedstrijd was tussen QByte en Sin Seagulls. Zij sloten speeldag 2 af.

image alt

Hoe ging het eraan toe en wie ging lopen met de overwinning in onze virtuele arena? Je leest het hier.

DEFUSEKIDS (3)-(2) MCON ESPORTS

Het niveau en de strijdlust werden meteen duidelijk in de eerste game tussen DefuseKids en MCon Esports. MCon wist een 2-0 achterstand om te buigen tot 2-2. De reguliere speeltijd was dus niet genoeg om een winnaar aan te duiden. Na hun sterke comeback en met een flinke portie momentum aan hun zijde wist Mcon het af te maken in overtime met 2-3 en haalde zo game 1 binnen.

Game 2 was opnieuw een gelijk opgaande krachtmeting en weeral wist Mcon de overwinning pas te verzekeren in overtime. DefuseKids riep de troepen bij elkaar en wou zich duidelijk nog niet neerleggen bij de naderende ondergang. Vol concentratie en inzet wisten ze de 2 volgende games te winnen. Er is meer nodig om dit team uit het lood te slaan.

Een erg spannende game 5 draaide uit in het voordeel van DefuseKids. Hun doorzettingsvermogen en skillset zorgden voor de eerste reverse sweep in het Rocket League toernooi van de Kayzr League.

Erop en erover, Victory: DefuseKids.

WHITE WOLVES (0)-(3) GG DISRUPTION

Het hoge niveau werd verdergezet in de 2de wedstrijd van de speeldag. Hier zouden WhiteWolves en GG Disruption het onderste uit de kan halen om hun positie in de stand te verstevigen.

GG Disruption had weinig moeite met de Whitewolves. De eerste 2 games werden dominant binnengehaald door GG Disruption. In Game 3 leverde deze zelfzekerheid wat slordige plays op… Daarnaast wist Whitewolves een eerste keer wat weerwerk te bieden en ze roken hun kans. Ze namen een 1-2 voorsprong.

GG Disruption moest zich herpakken om ook game 3 binnen te halen. Met beide voeten op de grond blijven & hun eigen spel blijven spelen was de boodschap. Ze voegden daad bij woord en bogen deze wedstrijd nog om in een overwinning.

GG Disruption oogde sterk en won overtuigend met een sweep.

Get Gaming Disruption's voltallige team

QBYTE (3)-(1)SIN SEAGULLS

Ook de laatste wedstrijd van de speeldag had nog heel wat entertainment in petto. Team QByte, de favoriet in deze wedstrijd had meteen een hele kluif aan Sin Seagulls. Ze verrasten vriend en vijand en haalden game 1 mooi binnen.

Sin Seagulls bewees dat ze hun plek in de Kayzr League verdiend hebben en domineerden ook Game 2. Helaas konden ze dit overwicht niet omzetten in doelpunten. Ze kregen de bal niet vaak genoeg tussen de palen en zo ging team QByte toch lopen met de overwinning. Alle opties lagen terug open: 1-1 gelijke stand in de games.

Qbyte in volle concentratie

Sin Seagulls kwam deze frustrerende wedstrijd niet te boven en verloor game 3. QByte hun geoliede machine draaide vanaf dit punt wél op volle toeren. Sin Seagulls werd in game 4 op klinische wijze van het kastje naar de muur gespeeld.

Qbyte maakte de rol van favoriet waar en won de wedstrijd na een dappere start van de Sin Seagulls die hun 2de verlies in de Kayzr League aangesmeerd kregen.

Standings

Na de 2de speeldag ziet de stand er als volgt uit:

Kayzr league rocket league standing

GG Disruption en QByte nemen het voortouw met elk 2 wins. Mcon Esports en Defusekids moeten het doen met een balans tussen 1 win en 1 loss. Hekkensluiters Sin Seagulls en White Wolves hebben nog genoeg tijd om enkele overwinningen binnen te slepen.

Heb je zelf zin gekregen om mee te doen en denk je op te kunnen tegen andere pro teams? Dan kan je nog deelnemen aan onze qualifiers voor de Kayzr League op 8 oktober of 9 oktober en meedingen naar die prijzenpot van € 6400,-!

Stay tuned voor de volgende speeldag van de Kayzr League en check hieronder de video recap van deze 2de speeldag met enkele highlights becommentarieerd door onze casters.