Kayzr League CS:GO First seed decider Recap

De slotscène van de tweede split

Gisteren was het zover. De belangrijkste match van de Kayzr League werd gespeeld. De eerste seed die onlosmakelijk verbonden was met de overwinning is dus ook ingenomen. Wie in deze decider triomfeerde lees je hier.

Mirage

De wedstrijd kon van start gaan op Mirage, de pick van Vanguard Esports. DefuseKids wist al vroeg in de game de ruimte op de map heel slim te benutten. Door intelligente positionering konden ze hun spel opleggen aan de tegenstander en heel wat controle over de map in handen nemen. Dankzij deze tactiek wisten ze overtuigend rondes binnen te halen, Vanguard kon niet meteen een oplossing vinden en onderging het spel een beetje. DefuseKids vond hun drive en het tempo ging de lucht in.

Vanguard had na enkele rondes wel een antwoord klaar op het spel van DefuseKids. Ze haalden bewust het tempo uit de game en speelden terughoudend, de eerste rondes in het voordeel van Vanguard stonden nu ook op het scorebord dankzij deze slimme counter methode.

Bij een 9-13 tussenstand in het voordeel van DefuseKids kreeg Vanguard een mooi kans om de kloof verder te dichten. Het was tijd bij DK voor een full eco ronde en Vanguard moést nu dus toeslaan. Helaas verspreide het team van Vanguard zich te snel over de map, door enkele positioneringsfouten wisten de weinig voorziene DefuseKids toch de ronde af te snoepen...

Een zware klap voor de moraal bij Vanguard. Ze kwamen deze niet te boven en moesten de eerste game afstaan aan DefuseKids. Een frustrerende ronde op een cruciaal moment was hier het kantelpunt.

Game 1: Vanguard Esports 9-16 DefuseKids

De teams kwamen elkaar eerder al tegen op ESL Benelux en daar ging Vanguard lopen met de overwinning. Kunnen ze het tij nog keren op de volgende map en weer winnen tegen dit massief DefuseKids?

prachtige AWP action van g1do

Nuke

De volgende game vond plaats op Nuke, de keuze van DefuseKids. Ze haalden reeds een mooie overwinning op de pick van de tegenstander. Kunnen ze op de map die ze zelf selecteerden nog harder toeslaan? Of komt Vanguard deze keer als overwinnaar uit de bus en zien we nog een game drie?

DefuseKids oogde weer heel voorbereid en had altijd een mannetje op de juiste plek. Ze haalden snel enkele rondes binnen en het duurde even voor Vanguard ook eens kwam piepen.

Het werd echter nooit heel spannend. DefuseKids maakte duidelijk veel geoefend te hebben en kwam voor de dag met goed uitgedokterde plays. Vanguard speelde zeker ook niet slecht maar had op momenten geen antwoord op de structuur en positionering bij de tegenstander.

Na 22 rondes was de winnaar bepaald. Vanguard probeerde wel maar wist nooit echt aan te sluiten. Beide teams moesten wel het onderste uit de kan halen om met elkaar af te rekenen. Vanguard speelde zoals altijd sterk maar het was vooral DefuseKids dat heel fris en georganiseerd voor de dag kwam. Op deze manier haalden ze met 2 comfortabele overwinningen de wedstrijd binnen.

Game 2: Vanguard Esports 6-16 DefuseKids

De finals

DefuseKids gaat dus lopen me de eerste seed. Door deze laatste wedstrijd in de tweede split weten we hoe de halve finales er gaan uitzien. Team X zal het opnemen tegen Vanguard Esports en DefuseKids mag de strijd aangaan met Rexo Gaming voor een plek in de grote finale. Wie gaat lopen met de prijzen in hét toernooi voor professionele esports teams in de Benelux zie je in de finals op 17 december, save the date!

de volledige esports line-up van DefuseKids