Kayzr League CS:GO DAY 2

De eerste week van de Kayzr League (hét professionele eSports toernooi voor spelers uit de Benelux) had enkele verrassende uitslagen voor ons in petto. Week 2 was zowaar nog intenser. Je leest de hoogtepunten van de CS:GO wedstrijden hier.

Laten we terugkijken op deel 2 van een lange weg naar die gegeerde finale op FACTS!
Er stonden 2 wedstrijden op het programma. Team X zou het opnemen tegen Venko Gaming en Vanguard Esports hoopte af te rekenen met DefuseKids in Counter Strike: Gobal Offensive.

VANGUARD ESPORTS (2)-(1) DEFUSEKIDS

DefuseKids en Vanguard Esports hun strijd naar de overwinning begon op Nuke, dit was de keus van DefuseKids en deze was blijkbaar heel doordacht. Ze wisten Vanguard Esports te vernederen met een 0-16 uitslag.
Op Vanguard’s map of choice, Overwatch wisten de DefuseKids hun soul-crushing run niet verder te zetten. Vanguard Esports hun moraal was duidelijk niet aangetast en wisten na een lange strijd die uitdraaide op 16-12 de score recht te trekken. 1-1 in de games!

Er was een game 3 nodig om een winnaar te bepalen, deze decider zou gespeeld worden op Train. Met een schone lei en het mentale voordeel van een onverwachte comeback ging Vanguard Esports de laatste titanenstrijd aan met DefuseKids. Ze wisten dit pluspunt inderdaad te verzilveren na 26 rondes en wonnen met 16-10. de eerste reverse sweep in de Kayzr League is een feit! 2-1 in het voordeel van Vanguard Esports na een bloedstollende wedstrijd.

Vanguard Esports wint tegen de DefuseKids

TEAM X (2)-(0) VENKO GAMING

Team X en Venko Gaming gaven zaterdag het startschot op Cache, de pick van Team X. Na een intense 1ste partij van 26 rondes trok Team X aan het langste eind op de door hun verkozen map. Ze wonnen uiteindelijk met 16-10.
Venko Gaming kreeg de kans op revanche en hoopte een tactisch voordeel te hebben op Mirage.

De toon was echter gezet in de eerste match en ook in deze game 2 moesten ze het onderspit delven. Team X had namelijk bloed geroken en overklaste hun tegenstander deze keer met een overtuigende 16-4 overwinning.
Game. Set. Match: Team X.
Team X wist over de hele lijn gezien comfortabel te winnen met 2-0.

Team X wint tegen VENKO GAMING

Standings

Na deze 2de speeldag is de stand nog heel gebalanceerd. Niemand wist al 2 keer te winnen. Met het schaamrood op de wangen is Venko Gaming de rode lantaarn. Naast het feit dat ze nog geen één wedstrijd wisten te winnen, verloren ze al 2 keer tegen een mixed team.

standings cs:go esports benelux

Maar Venko Gaming kan dankzij hun sterke organisatie, een evenwichtige tussenstand en nog een hele hoop wedstrijden in het vooruitzicht vanaf volgende week beginnen aan hun comeback.

Zelf zin om nog mee te doen en kans te maken op die prijzenpot van €6400,-? Dat kan! Neem deel aan deze qualifier tornooien op 7 oktober of 14 oktober en ga de strijd aan met andere gamers in de proscene!

'Too long didn't read?' Er is van dit verslag ook een video recap beschikbaar! Geniet nog even mee van enkele highlights becommentarieerd door onze casters.