Kayzr @ Facts

Ontdek alles hier.

Esports op FACTS? Kayzr staat voor je klaar

Voor alweer de zoveelste editie op rij verzorgt Kayzr je esports fix op de Gentse conventie voor liefhebbers van geeky zaken. Er komen weer enkele professionele teams spelen, maar dit keer is er meer focus op, wel, jou. Jij kan meer meegenieten van de Kayzr arena wanneer je samen met Fortnite ster Pablo Discobar die belangrijke kill haalt op het podium of je kan de kracht van blind warrior Sven meten in wat Streetfighter V. Ook zijn er leuke plaatsen ingericht om spelletjes op gsm of tablet te spelen of op monsters van PC’s. Een gedetaileerd overzichtje.

De Alternate booth

Kayzr en Alternate sloegen de handen in elkaar om de perfecte gamesetup klaar te zetten om even van de drukte van Facts te kunnen ontsnappen. De games zijn supersterk, de PC’s misschien zelfs nog sterker. Kom gezellig wat Fortnite Battle Royale of League of Legends ‘All Random, All Mid’ spelen op een PC die je doet dromen van de esports wereldtop. Neem gerust vrienden mee om elkaar of onbekende vijanden te laten zien wie de echte kampioenen zijn.

Outpost Mobile Corner

Deze gezellige plek is ingericht voor de meest basic gamer tot de sterkste mobile warrior. De smartphone wordt steeds beter en dus vaker gebruikt om te gamen. Bij Kayzr weten ze dat maar al te goed en zij hebben samen met Outpost een plek gemaakt waar je rustig je ding kan doen. Speel een potje Hearthstone tegen je buur, klim met z’n allen in de Realm Royale of leer je vrienden beter kennen met de PS4 game met app “That’s you”. Smartphone nodig om thuis te geraken en je wil geen batterij verspelen? Geen nood, je kan hier ook je mobiel toestel opladen om die vervelende Deadpool cosplayer te verslaan vooraleer je naar huis trekt.

De Kayzr Arena

Deze kleine esportstempel zegent FACTS nu al enkele edities en dat is dit jaar ook niet anders. Al pakken ze hem wel anders aan. Als je wil kijken naar sterke esports teams zit je hier nog steeds aan het juiste adres, aan het begin en het slot van de dag kan je de beste Benelux teams elkaar zien bekampen in Overwatch. Een strategische shootergame waarin twee teams van 6 spelers het opnemen tegen elkaar. Iets na de middag kan je zaterdag en zondag genieten van de kunsten van Pablo Discobar in Fortnite, sterker nog, met wat geluk kom jij naast hem te zitten en schieten jullie naar de hoogste FACTS glorie, een ‘Victory Royale’ op het podium van de Kayzr Arena.

Variabel programma

Zaterdag kan je na die Fortnite pret je proberen te meten met een sterke speler in Street Fighter V. Hij zal je aanvallen niet zien aankomen, maar jij ook niet! Want ‘Blind warrior Sven’ is een kei in wat hij doet. Durf jij de uitdaging aan?
Wie zondag sowieso wel de uitdaging aandurven zijn de twee sterke proteams uit de League of Legends scene. Zij bekampen elkaar in een ARAM wedstrijdje. Een beetje uit hun comfortzone? Dat wel, maar deze teams durven dat wel aan. Allen tegen elkaar strijden met kampioenen uit het spel die ze zelf niet kunnen kiezen. Dat is oke, zij kunnen winnen met alles dat z- oh nee, kreeg hij nu net Teemo?

Koop je tickets hier!