hyperX Alloy Elite review

HyperX ALLOY Elite Review

Eind augustus bracht HyperX twee nieuwe toetsenborden uit, de compacte Alloy FPS Pro en de Alloy Elite. Kayzr kreeg de kans om de Alloy Elite uitgebreid te testen. Lees hier wat wij ervan vinden!

Het toetsenbord wordt standaard geleverd met 8 extra titanium keycaps voor de echte gamerfeel, een keycap remover en een polssteun. Het toestenbord heeft rechts bovenaan drie sneltoetsen. Met de eerste kan je de lichtsterkte van het toetsenbord aanpassen, nummer twee kan de verschillende lichteffecten instellen en met de derde kan je de gamermodus activeren. Links bovenaan zitten mediatoetsen en een volumescroller.

De versie die wij testen is een Cherry Mx Red Qwerty toestenbord. Het is in verschillende Cherry uitvoeringen beschikbaar (Blue, Brown en Red).

Nog inspiratie nodig voor een kerstcadeautje?

Unboxing

Wat meteen opvalt bij het uitpakken is het stalen frame onder de toetsen. Het bord krijgt hierdoor een heel solide uitstraling en ziet er duurzaam uit. De rest van het toetsenbord bestaat uit een matte kunststof. Het is een groot en zwaar bord maar het ziet er wel heel strak uit.

Om het keyboard aan te sluiten maak je gebruik van een lange gevlochten kabel met twee USB-aansluitingen. Een van deze zorgt voor de werking van de USB-aansluiting op het toetsenbord, de andere kabel is de Plug 'n Play aansluiting. Er zijn vier verschillende lichtsterktes en zes verschillende lichteffecten. Rood is echter wel de enige kleur; geen RGB.

Geen RGB maar een strakke rode kleur: badass! ©ThinkComputers.org

Gebruik

Het valt op dat HyperX gefocust heeft op kwaliteit. Alles is stevig gebouwd en kan duidelijk tegen een stootje. Het is een toetsenbord dat zelfs bij intensief gebruik meerdere jaren goed zijn rol zal vervullen. HyperX gaat vol voor Plug 'n Play wat de "installatiestruggles" herleidt tot onbestaand.

Bij langdurig gebruik is het aansluiten van de polssteun zeker aan te raden, dit verhoogt het gebruiksgemak aanzienlijk. Het dagelijks en casual gebruik is zeer vlot en aangenaam, het typen gaat foutloos en razendsnel.

De belangrijkste reden waarom dit toetsenbord gekocht zal worden mogen we zeker niet vergeten, om te gamen natuurlijk! We kunnen de gamers alvast gerust stellen: de reactiesnelheid is zeer snel, blame your slow reflexes from now on, geen excuses meer door te trage reactiesnelheid ;). Daarnaast voelt het comfortabel aan, ook na vele uren gamen. De extra bijgeleverde metalen toetsen zijn een mooie extra, maar niet nodig om je prestaties te verbeteren.

De polssteun kan je er makkelijk afhalen en opsteken ©finder.com

Besluit

Alles wat dit toetsenbord kan, doet het uitstekend. Het enige gemis is een volwaardige RGB-functie die je bij andere toetsenborden aan deze prijs wel vindt, maar dit is dan ook het enige minpunt. Andere toetsenborden hebben echter geen metalen body, wat dit toetsenbord een streepje voor geeft op de competitie. Op zoek naar een gametoetsenbord dat niet vaak verplaatst moet worden en waar je geen uur aan moet configureren? Denk dan zeker eens aan de HyperX Alloy Elite.

Een solide toetsenbord met razendsnelle responsiveness dat jarenlang kwaliteit kan bieden aan de meest die hard gamer. Het enige minpuntje is het ontbreken van aanpasbare kleuren, maar dit wordt gelukkig opgevangen door loepzuiver en aanpasbaar rood licht. Daarom krijgt dit HyperX Alloy Elite Keyboard een mooie en verdiende 4/5 Kayzr Score. Voor meer informatie neem je best een kijkje op de HyperX website.