Het nieuwe seizoen van Hearthstone staat voor de deur!

Het is zover: Op 9 april 2019 vieren we nieuwjaar in de wereld van Hearthstone. We nemen dan vol vreugde of met een klein traantje afscheid van “The year of the Raven” en gaan “The year of the Dragon” in. Maar wat betekent dit nu concreet voor jouw kaartencollectie en voor de gameplay zelf?

Wat verandert er?

Om Hearthstone speelbaar en gebalanceerd te houden haalt Blizzard ieder seizoen de uitbreidingen die twee jaar oud zijn uit de standard gamemode. Dit is dit jaar niet anders: kaarten uit The Journey to Un’goro, Kings of the Frozen Throne en Kobolds & Catacombs zullen enkel nog te vinden zijn in Wild mode. Geniet dus nog heel even van OTK paladin met Uther the Ebon Blade of Control Mage met Frost Lich Jaina nu het nog kan!

Naast de gewone rotation bekijken de developers of er kaarten aan de Hall of Fame toegevoegd worden waardoor ze ook uit de gewone gameplay verdwijnen. Tot nu toe ging dit altijd over classic cards die te veel impact hebben de huidige meta of op geplande expansions. Daarom zal Druid vanaf dit seizoen niet langer minions van het bord kunnen halen met Naturalize, Warlock geen beroep meer kunnen doen op Doomguard en Paladin geen kaarten meer kunnen trekken met Divine Favor.

Naast de minder verrassende verwijzingen naar de Hall of Fame, slaat Blizzard iedereen wel met verstomming door Baku the Mooneater en Genn Greymane uit het spel te halen! Hierdoor komt er dus een vroegtijdig einde aan de even en odd decks die The Witchwood introduceerde. Er verdwijnen ook vier kaarten die zonder Baku en Genn weinig nut hebben: Gloom Stag (Druid), Black Cat (Mage), Glitter Moth (Priest) en Murkspark Eel (Shaman). Eenmaal het nieuwe seizoen begint ontvangt iedere speler automatisch een volledige refund voor elke nieuwe Hall of Fame kaart die je in je collectie hebt. Wees dus niet boos als je net geïnvesteerd hebt in een van bovenstaande kaarten, je ziet je Arcane Dust binnenkort terug.

Wat is er nieuw?

Waar een deur sluit opent er altijd ergens een venster. In het nieuwe seizoen zullen er dus een hoop nieuwe features aanwezig zijn. Te beginnen met de nieuwe expansion “Rise of shadows” die het speelveld eveneens op 9 april betreedt. Slechteriken die we kennen uit het verleden bundelen hun krachten en vormen The League of E.V.I.L. Met Rise of Shadows wil Blizzard niet alleen de meta hervormen maar gaat het de uitdaging aan om één grote verhaallijn te schrijven voor de drie expansions die het dit seizoen gepland heeft.

Voor de fans van de Single player mode is er ook goed nieuws. In de maand mei komt er nieuwe content, opgedeeld in 5 delen waarvan het eerste deel gratis beschikbaar zal zijn. Nadien betaal je voor ieder hoofdstuk 700 gold of 19,99 euro. Een systeem dat doet denken aan de vroegere adventures zoals League of Explorers. Voor ieder hoofdstuk dat je uitspeelt ontvang je drie card packs van Rise of Shadows. Indien je alle tegenstanders in de vijf hoofdstukken verslaat, ontvang je een exclusieve cardback en een golden classic pack.

Een nieuwe wind waait door "Arena"

Arena bevatte tot nu enkel de kaarten uit de standard mode, tenzij er een arena event aan de gang was. Vanaf The Year of the dragon zullen de beschikbare expansions twee keer per nieuwe expansion wisselen. De eerste rotatie zal kaarten uit volgende sets bevatten: Basic, classic, Curse of Naxrammas, World of the Old Gods, Mean Streets of Gadgetzan en Rise of Shadows. Nieuw is ook dat de wins die je in Arena behaalt mee zullen tellen in de 500 wins die je nodig hebt voor een golden Hero.

Op vraag van de community zijn er verder nog twee nieuwe functies. Vanaf “The Year of The Dragon” kun je legendary quests rerollen en een random cardback instellen. Je hoeft dus de look niet meer zelf aan te passen: de achterkant van je deck zal er iedere game anders uit zien.

Alles is dus aanwezig om er opnieuw een episch seizoen van te maken vol creatieve decks, grappige cards sounds en epische outplays.
Wil jij jezelf bewijzen in Hearthstone? Neem dan een kijkje naar onze wekelijkse toernooien en verzamel Kayzr points.