Game Controller accessoires - Grip

Een controller is vaak een gamer zijn beste vriend, zelfs wanneer die op pc speelt. Ikzelf ben een console speler en gebruik mijn controller dan ook continu. Ik vond het een leuk idee om eens op te lijsten hoe je je controller kan upgraden. Ikzelf gebruik er enkele en heb al veel gehoord over andere accessoires die je spelervaring nog beter kunnen maken. Elke week zetten we een accessoire in de kijker. Deze week is dat de controller grip en bijpassende gaming handschoenen.

De basic gamingcontroller is zeer gestandaardiseerd voor het alledaags gebruik en is niet bedoeld om netjes in ieders hand te passen. Geen twee sets handen zijn namelijk hetzelfde. Kenmerken als vingergrootte en breedte, ronding van de hand, grip en ruimte tussen de vingers spelen allemaal een rol bij het uniek maken van de handen van mensen. Het is dus zeer zelden dat het comfortniveau van een controller optimaal is. Afgezien daarvan zijn de poriën in onze handen ook allemaal verschillend. Sommige gamers hebben de neiging om veel meer zweet uit te scheiden dan andere, vooral als ze te hard de controller vastgrijpen tijdens het gamen. Dit zweet maakt het voor de gamer moeilijker om zijn/haar controller stevig vast te houden. De kans is groot dat de controller deels uit je handen glipt. Dit zorgt ervoor dat je elk momentum kan verliezen dat je in het spel hebt en we weten allemaal hoe frustrerend dat is. Gelukkig zijn er verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het oplossen van deze ergonomische problemen.

Eerst en vooral hebben we de controller grip dat ervoor zorgt dat je grip op de controller verbetert. Bovendien helpt het ook vochtopbouw tijdens het gamen te verminderen. Deze voordelen zorgen er voor dat je gebruik van de controller comfortabel aanvoelt. Een tweede functie is dat het zorgt voor een extra bescherming van je controller zodat deze krasvrij blijft. Het leuke aan een controller grip is dat er veel verschillende soorten en maten zijn. Je kan dus de perfecte grip vinden die het best in jouw handen past. Bovendien kan je deze steeds makkelijk verwijderen of wisselen afhankelijk van je eisen waaraan het moet voldoen.

Onze partner Game Mania verkoopt er ook enkele.

Een controller grip niets voor jou? Dan hebben we een tweede optie, namelijk de gaming handschoenen. Deze zouden ervoor moeten zorgen dat je controller vastgelijmd zit aan je handen bij wijze van spreken. Maar ze worden ook gebruikt voor mensen die gebruik maken van een stuur tijdens het racen in hun game. Er zijn dus verschillende soorten handschoenen voor elk specifieke doel. Bovendien zorgen deze er ook voor dat je handen niet zweten en ze geven je maximaal comfort als we de reviews mogen geloven.

Je kan ze vinden bij volgende verkopers.

Volgende week hebben we weer een nieuwe accessoire die je controller weer net iets beter laat voelen in de hand. Check dus zeker de nieuwspagina!