Game controller accessoires - Reflex adapter

De voorbije weken hebben we elke vrijdag een accessoire besproken die een specifiek probleem van je controller oplost. Responsetijd is van groot belang voor een gamer, daarom gaan we deze week een stapje verder. Je kan namelijk een volledige adapter op je controller plaatsen die er voor zorgt dat je met al je acties de snelste reactie krijgt.

Als je nog steeds niet tevreden bent met de reactietijd van je controller of je vingerpositionering van je controller verder wil optimaliseren, dan is er een adapter dat je kan gebruiken. Deze adapter is in wezen een reeks lijnen, scharnieren en veren die over en rond de gehele controller lopen en rusten op strategische punten voor je vingers. Wat dit doet, is dat je met zo min mogelijk moeite op knoppen op je controller kan drukken en ook de snelste reactie krijgt. Deze adapter neemt nota van het volledige bewegingsbereik voor elke knop door de knoppen op een verstandige manier toe te wijzen. Een voorbeeld van zo een adapter is de Avenger Reflex Controller.

Dit wil dus zeggen dat je niet meer onnodige bewegingen en geen overdreven acties moet ondernemen. Elke kleine beweging geeft je de input die je nodig hebt! Wat zo baanbrekend is aan dit soort accessoire, is dat het niet alleen als een accessoire wordt beschouwd. In feite is deze adapter erkend als een goed voorbeeld van toegankelijk gamen. Dit helpt ook de gamers die minimale spiercontrole in de handen hebben aanzienlijk. Hiermee kunnen ze hun controllers beter begrijpen! Het is dus zeker geruststellend om te weten dat zo een adapter gamers met fysieke beperkingen kan helpen bij het genieten van consolegames, met name FPS-games. Niet zozeer om hen een oneerlijk voordeel te geven in games, maar om de beleving te helpen verbeteren zonder dat je je controller moet stuk maken of aanpassen.

Of dit iets voor jou is valt moeilijk te zeggen, net als bij de andere accessoires is het voor sommige gamers super handig en voor andere dan weer een verspilling van geld. Een controller is iets wat voor iedereen persoonlijk is. Daarom gaan we volgende keer kijken wat de voordelen zijn van custom controllers.