Fortnite seizoen 6 – Darkness Rises – Wat je moet weten

Met de release van seizoen 6 vorige week, heeft Epic Games zich zelf weer overtroffen. Met nieuwigheden zoals een rondvliegend eiland, pets, vele skins en 100 tiers waar je naar kan grinden, ziet Fortnite er helemaal anders uit. Hieronder vind je meer info over wat er nu juist allemaal nieuw is in seizoen 6.

Schrik in het donker?

Na enkele weken van opbouw met de mysterieuze kubus is het nu eindelijk zo ver, het thema voor dit seizoen heeft de naam Darkness Rises gekregen. Halloween heeft duidelijk een invloed gehad op Epic Games want het hoofddoel is om de spelers de stuipen op het lijf te jagen. Hiervoor hebben ze heel de map geüpdatet met nieuwe locaties en zijn er nieuwe visuals toegevoegd zodat het er extra eng uit ziet.

Wat is er gebeurd met Loot Lake en de kubus?

Loot Lake heeft de laatste week heel wat verandering gezien. Toen de kubus er enkele dagen geleden in viel werd het een grote trampoline tot plots het hele eiland in het midden naar boven ging en een grote draaikolk achter liet in het midden. Maar dat was niet genoeg voor Epic Games, het eiland beweegt en gaat nu ook, net als de kubus, de hele map rond. Wat dit tot gevolgen heeft, moeten wij nog uitzoeken. Niet enkel Loot Lake is veranderd, over de hele map zijn er nu nieuwe locaties toegevoegd of geüpdatet zoals het spookkasteel in de Haunted Hills en de langverwachte bunker in Wailing Woods. Aangezien het nog maar de eerste week is, zijn we er zeker van dat er nog vele zaken zullen bijkomen of ontdekt moeten worden. Tijd om op onderzoek te gaan dus.

Is de battle pass de moeite waard?

Een nieuw seizoen betekent een nieuwe battle pass. Voor 950 V bucks kun je de battle pass kopen, deze geeft je 100 nieuwe rewards die je kan vrijspelen door de game te spelen. Stond de battle pass van vorig seizoen je niet zo aan? Dan zal deze van dit seizoen je zeker van gedachten doen veranderen. Met de toevoeging van vele nieuwe skins, die je verder kan upgraden, dansjes, gliders en bovenal pets is de battle pass een must have. Pets zijn puur cosmetische items die je draagt als rugzak, het leuke eraan is dat ze reageren op je handelingen die je doet in het spel. Er zijn veel verschillende pets dus voor elk wat wils. De battle pass brengt ook de gekende challenges met zich mee die je xp boosts geven en een extra skin die je kan vrijspelen als je de wekelijkse opdrachten uitvoert. Wil je meer weten over de battle pass, klik dan op het filmpje hieronder.

Waar zijn mijn items en wapens gebleven?

Epic Games voegt elk seizoen een nieuw item toe dat past bij het verhaal dat ze willen vertellen. Zo hadden we de hoprocks van seizoen 4 en de port-a-rift van het vorig seizoen. De shadow stones zijn de nieuwe items van seizoen 6, maar waar zijn ze? Het nieuwe item is al twee keer uit het spel gehaald en momenteel nog steeds niet beschikbaar. Epic Games wil dat het item goed werkt en niet voor problemen zorgt. Maar geen nood, van zodra dit is opgelost komt het weer terug en is het te vinden in de nieuwe corrupted zones op de map. Verder zijn er ook heel wat items en wapens naar de kluis gegaan. Zo zijn de Impulse Grenade, Suppressed Submachine Gun, Light Machine Gun, Bouncer, en Remote Explosives nu vaulted maar blijven ze wel beschikbaar in Playgrounds. Zit je favoriete wapen hierbij? Niet getreurd, deze wapens kunnen steeds terugkomen in de toekomst.

Is er nog iets wat je moet weten?

Een leuke easter egg is dat er nu in Flush Factory portretten rondhangen van de oprichters van de fabriek, deze bezorgen je veel steen voor weinig moeite. Verder vind je er ook zombie hoofden uit Save The World op de spatlappen van de trucks. Epic Games heeft ook de optie toegevoegd dat je nu de muziek kan kiezen voor in de lobby, zo is het originele thema een optie. Leuk voor de spelers die er vanaf de start bij waren. Waarschijnlijk hebben we nog heel wat zaken over het hoofd gezien, maar we raden je aan eens door de patch notes te gaan zodat je alles weet wat je weten moet.


PS: Bij Kayzr organiseren we ook Fortnite toernooien! Interesse? Klik dan op deze link en schrijf je in Tournaments