Facts Spring 2019: Wat kan je van ons verwachten?

Dit weekend is het weer zover in Flanders Expo, Gent! De populaire beurs FACTS, georganiseerd voor en door liefhebbers van strips, cosplay, sci-fi, fantasy, videogames, boardgames en series/films. Uiteraard mag esport zeker niet ontbreken! Voor de derde editie op rij zorgt Kayzr voor een esports arena, waar fans terecht kunnen voor een weekend vol competitie in de games Rocket League, Soul Calibur, League of Legends en Super Smash Bros.

Het programma

In de esports arena wordt dit weekend bepaald wie de finale van de Kayzr League wint in Rocket League en League of Legends. Vijf weken lang hebben de beste teams van de Benelux esports scene het tegen elkaar opgenomen. Bij Rocket League blijven er vier teams over, bij League of Legends zijn de finalisten al bepaald en zijn ze dus nog maar met twee. Even een kleine voorbeschouwing van de wedstrijden die gespeeld worden!

Rocket League

Halve finale 1 : Echo Zulu VS Game Fist
De laatste keer dat deze teams het tegen elkaar opnamen in de Kayzr League, won Game Fist met een score van 3-1. Je zou dus zeggen dat dit team als favoriet aan de wedstrijd begint maar niks is minder waar. De teams zijn heel erg aan elkaar gewaagd en in Rocket League kan één doelpunt de wedstrijd volledig doen keren.

Halve finale 2: mCon esports VS BRASH esports
Normaal gezien moest mCon eerst tegen Legacy spelen, maar uiteindelijk liet Legacy ons weten dat ze er niet bij kunnen zijn door omstandigheden. Daarom neemt BRASH esports, een ander team van de kayzr league, hun plaats in. Hoewel de spelers van BRASH esports blij zijn met deze opportuniteit, zullen ze hun beste plays moeten boven halen om voor een winst te kunnen zorgen. De laatste keer dat deze teams het tegen elkaar opnamen was het namelijk een snelle zege van 3-0 ten voordele van mCon esports. Toch is BRASH een te duchten tegenstander want op Frag-o-Matic enkele weken terug wisten ze mCon nog tot twee maal toe te verslaan.

Finale
De winnaars nemen het tegen elkaar op in de grote finale. Het belooft alvast een epische strijd te worden, de winnaar gaat immers met het grootste deel van in totaal 2400 euro aan prijzengeld naar huis!
Voor meer informatie over de teams, klik hier

League of Legends

Bij League of Legends moet er enkel nog een finale gespeeld worden in BO3 format. Hier neemt Defusekids het op tegen Sector One. Dat laatste team heeft zich op woensdag 3 april geplaatst door 2-0 te winnen van Echo Zulu in de halve finale. Toch blijft Defusekids de grote favoriet tussen de twee. Ze waren namelijk sinds 13 februari ongeslagen, met een winstreak van maar liefst 20 games op een rij. Het was wel precies het Academy team van Sector One dat een einde bracht aan deze reeks!

Beide organisaties hebben elkaar al vaak recht in de ogen gekeken op Summoners Rift, waar Defusekids meestal de bovenhand in haalde. Afgelopen weekend stonden de twee nog tegenover elkaar in de Benelux Premier League finale. Sector One had in deze wedstrijd zeker kansen om een game in de wacht te slepen maar Defusekids haalde het met een snelle 3-0 zege.

Kan Sector One dit weekend revanche nemen of blijft Defusekids aan de macht? Met een prijzenpot van 4000 euro wordt het hoe dan ook een spannende finale vol outplays, comebacks en teamfights!
Voor meer informatie over de teams, klik hier

Betting

Interesse in het inzetten van kayzr coins op deze wedstrijden? Dit kan, Powered by unibet! https://app.kayzr.com/kayzrleague

De andere games

Soul Calibur
Fans van het spel Soul calibur kunnen zaterdag ook vrijblijvend deelnemen aan het gratis mini-toernooi. Er zijn zeer mooie prijzen te winnen zoals de Soul Calibur VI collector edition en controller in thema van Soul Calibur. Registreren kan aan de Kayzr-stand in de esports Arena maar wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Super smash Bros ultimate
De Kayzr esports Arena heeft zondag ook iets speciaals voor de Nintendo switch fans: De Smash Ball Team Cup van België! De voorbije maanden deden heel veel teams mee aan de kwalificatierondes van deze competitie die plaatsvonden op verschillende locaties in België. Uiteindelijk bleven er 4 teams over. Om nu echt te bepalen wie zich de eerste nationale Super Smash Bros Ultimate kampioen mag noemen, strijden de teams van drie spelers tegen elkaar in de halve finales en finale. De winnaar gaat uiteindelijk door naar het Europees kampioenschap!

Het tijdschema

Ben je niet aanwezig op Facts maar wel geïnteresseerd in de wedstrijden? Niet getreurd, de verschillende competities worden immers ook live uitgezonden via twitch.tv/kayzr

Koop je tickets voor Facts hier