Een nieuw logo!

Al sinds de oprichting van Kayzr, voortgekomen uit Besports, werd met hetzelfde logo gewerkt. De strijder, de gladiator. Degene die moet vechten tot de dood om te overleven. Competitie op zijn best volgens hedendaagse dystopische literatuur.

Kayzr is natuurlijk wel meer dan enkel competitie. Kayzr is de community rond elke game en het enthousiasme rond esports. De bouwsteen voor pro spelers en de miniboss voor zij die houden van wat competitie. Daarom besloten we om het logo te upgraden om beter onze visie en missie in gaming en esports weer te geven.

de opbouw van het Kayzr logo

Symboliek van competitie en respect

We zijn door honderden mogelijke logo’s gegaan, maar uiteindelijk moest er een keuze gemaakt worden. Het logo draagt een hoop symboliek met zich mee, dat we met veel plezier verder toelichten. Je ziet twee koningen van een andere kleur die tegenover elkaar staan om het gevecht aan te gaan. De klassieke duiding dat dit een platform is om te strijden.

Wanneer we verder uitzoomen zien we dat beide koningen ook één geheel vormen. Dit staat voor de community, voor jullie. Jullie zijn de bouwstenen van Kayzr. Zonder een geëngageerde en enthousiaste community zou Kayzr nooit kunnen staan waar het op vandaag staat. De figuur is ook veel ronder dan zijn voorganger om respect en eerlijkheid te benadrukken tegenover het ‘vechten om te overleven’. De community en een thuis zijn voor elke gamer is voor ons enorm belangrijk waardoor het lijkt dat de volledige figuur, de community, een kroon op heeft.

Verderbouwen op goed werk

Deze kroon heeft nog een andere betekenis. Kayzr wil namelijk een leider zijn in de normalisatie van gaming. We willen een leven van sociale acceptatie voor esports bereiken zoals we dat nu kennen voor 'normale' sportevenementen. De klassieke opvatting van 'nerds' moet dringend bijgestuurd worden, iets waar we samen dagelijks aan bouwen.
Verder zien we in deze figuur ook kantelen, als in een kasteel. We komen van ver maar de basis is stevig. Het is aan ons en onze community (ja, ook jij!) om verder te bouwen op al het werk die we in onze passie voor gamen hebben gestoken.

Aan jullie allemaal: Good Game, Well Played. Tijd voor de volgende wedstrijd.

variaties op het Kayzr logo