Dé reden waarom je de laatste speeldag van de Kayzr League moet volgen!

Kayzr League CS:GO

Dé reden waarom je de laatste speeldag moet volgen.

De Kayzr League, hét toernooi voor professionele esports teams in de Benelux ging een hele tijd terug van start op 23/09. Toen werd de officiële eerste speeldag van de eerste split gespeeld, we worden er bijna nostalgisch van pinkt traantje weg . We hebben over de hele lijn mooie en spannende wedstrijden gezien op het hoogste niveau. Helaas zijn er ook teams moeten afhaken, uit elkaar gevallen en zelfs disqualified wegens cheaten! Zo zie je maar, naast de liefhebber van esports op het hoogste niveau komt ook de drama fan aan zijn trekken in de Kayzr League!

Maaaaaar naast enkele 'soap toestanden' waren er vooral teams die elke week dapper streden om een eerste plek in de Kayzr League en een lange weg hebben afgelegd tot waar ze nu staan. Dit allemaal op een heel professionele manier. Wie uiteindelijk gaat lopen met de eer en de mooie prijzenpot weten we binnen enkele weken. Volgende week staat er echter nog een heel belangrijke wedstrijd op het programma. De vier teams die de finales spelen kennen we al. De échte vraag en onzekerheid die nog heerst is 'wie gaat lopen met welke seed?' We analyseren even de mogelijke scenarios!

Hoe zit dat nu eigenlijk?!

Voor we dieper ingaan op deze laatste speeldag geven we eerst even een korte situatieschets.

We begonnen aan deze split met zes teams. Diamond City moest door andere verplichtingen helaas al vroeg in de race uit de tweede split van de Kayzr League stappen. Jammer, het team scheerde hoge toppen in de eerste split en kwam er zelfs ongeslagen uit!

Een pijnlijker verhaal is dat van 3P-esports. Het team werd vorige week gebanned uit de league omdat er bij één speler sterke vermoedens waren van cheating. Tot op vandaag konden de bewijzen nog niet weerlegd worden en is het team dus officieel uit de running. Het gaat hier om een individu dat er jammer genoeg voor gezorgd heeft dat de hele ploeg gestraft wordt. We vinden dit zelf een spijtige zaak voor 3P maar rechtvaardigheid komt op de eerste plaats in de Kayzr League.

Momenteel zijn er dus nog vier teams over die het tegen elkaar zullen opnemen in de finals. 'Maar huuu, wat maakt die laatste speeldag dan nog uit?!?!' horen we jullie al denken; hééél véél antwoorden wij dan.

Het team op de eerste plek zal het opnemen tegen nummer vier in de halve finale en nummer twee zal strijden om een plek in de finale met nummer drie.

Tussenstand Split 1 + Split 2

De punten worden berekend via een algoritme dat je niet hoeft te snappen, just trust us. Voor de 'mathematofielen' onder ons proberen we het hier toch even uit te leggen. 1 Win telt voor 3 punten. De punten uit de eerste split tellen voor 40% mee, de punten uit de tweede split voor 60%. Al bij al is het een simpele optelsom met een paar vermenigvuldigingen but maths are boring. Nu ziet de top vier er als volgt uit:

1) Vanguard Esports    9,6 pts 
2) DefuseKids          7,8 pts
3) Team X               6,0 pts  
4) Rexo Gaming         3,6 pts

Er zijn per win in de tweede split dus exact 1,8 punten te verdienen. Genoeg saai getallen gezwets.

De belangrijkste wedstrijd van de Kayzr League.

Aangezien we nog maar één speeldag te gaan hebben en er 1,8 punten (meer getallen gezwets, I lied) te verdienen zijn kunnen er dus wel nog wat verschuivingen plaatsvinden.

Rexo Gaming kan niet meer voor grote verrassingen zorgen. Als ze nu winnen of verliezen: ze zullen het in de halve finales moeten opnemen tegen de winnaar van de tweede split. Ze staan vastgenageld op de vierde seed.

Team X zal sowieso genoegen moeten nemen met een tweede of derde seed, voor hun maakt de laatste speeldag dus ook niet meer veel uit.

Maar wie de eerste seed claimt na de laatste speeldag ligt nog volledig open.

DefuseKids vs Vanguard esports

Als DefuseKids wint komen ze gelijk met Vanguard esports, ze hebben dan het onderlinge duel gewonnen en nemen dus officieel de eerste seed in.

Als Vanguard wint blijven ze gewoon eerste.

Beide teams hopen op deze eerste plek om de halve finale te mogen spelen tegen Rexo Gaming. De verliezer zal het moeten opnemen tegen Team X, één van de titanen van deze Kayzr League die ze toch liever vermijden om een grotere kans te maken op de finale. Het niveau van de top drie ligt erg dicht bij elkaar en de kleinste fout kan het verschil maken. Het vel van de beer is echter nog niet geschoten en Rexo Gaming mag zeker niet onderschat worden! Kunnen ze nog uithalen in deze underdog positie?

De wedstrijd zal op 23/11 live uitgezonden worden op ons twitch kanaal! Het zal er heftig aan toe gaan, spektakel gegarandeerd. Zet Vanguard hun ongeslagen record verder of weet DefuseKids op het laatste moment genadeloos toe te slaan? Je ziet het allemaal in deze laatste wedstrijd met de grootste inzet tot nu toe!

Voor de liefhebbers: hier zie je nog eens alle uitslagen van de Kayzr League op een rij!