Custom controllers

De afgelopen vier weken hebben we het altijd over een specifieke accessoire gehad om een fysiek probleem voor je controller op te lossen. Maar wat als je deze nu allemaal tegelijk toepast? Dan heb je een custom controller. Het gebruik van zo een controller is even wennen, maar eens je het gewoon bent haal je er veel voordelen uit. We gaan het hier niet hebben over mods voor je controller die je oneerlijke voordelen biede. (Later mee hierover.)

Wat is een custom controller?

Dit is een controller, die in tegenstelling tot een gewone controller, er niet alleen anders uitziet, maar ook anders aanvoelt. Bovendien zijn deze controllers helemaal aan te passen aan de noden van elke speler. Je kan dus zelf kiezen hoe die er uit ziet en wat hij moet doen. Of je nu accurater wil schieten of je knoppen wil herschikken omdat je er niet makkelijk bij geraakt, het gaat allemaal.
Als we het hebben over zulke controllers, dan komt een naam al snel naar boven. Scuf, is namelijk een van de bekendste en misschien wel beste fabrikanten die je ervaring verbeteren zonder “vals te spelen” in de esports scene. Scuf Gaming biedt controllers aan met meer mogelijkheden. Zo hebben ze de controller grip die je nodig hebt, de gewenste analog sticks, trigger extensies die ook gevoeliger zijn en kan je je knoppen overbrengen naar andere knoppen wat zorgt voor snellere reacties of wat gewoon praktischer is voor sommige gamers. Al dan niet door een bepaalde handicap.

Wat maakt het idee van een Scuf controller zo goed?

Scuf controllers zijn te verkrijgen voor zowel PS3, Xbox 360, PS4 en Xbox One. Bovendien kan je ze ook gebruiken voor op je pc. Maar het echte voordeel van een Scuf controller zit hem in het feit dat je alle voordelen van accessoires in een controller hebt. Plus dat je meer knoppen hebt en ze kan herschikken zoals je wil met de EMR (Electro Magnetic Remapping) tool. Dankzij de paddles aan de achterkant moet je niet langer je duimen van de analog sticks halen als je dat niet meer wilt. Je gebruikt gewoon je ringvinger en pink om bijvoorbeeld te springen of te herladen. Dit zorgt allemaal voor een snellere reactie tijd. Ook in race games kan je het gebruiken voor bijvoorbeeld manueel te schakelen.

Jouw gewenste Scuf controller kan je hier vinden.

Andere voorbeelden
Je hebt een lichamelijke handicap aan je hand maar wil toch nog steeds met een controller spelen omdat je niets liever hebt. Dan kan je de controller zo proberen aanpassen dat je de handicap kan omzeilen dankzij de remapping tool. Er zijn natuurlijk ook nog andere opties zoals controllers die te besturen zijn met een hand.

Het beste van het beste
Stel je bent een Fortnite fan en wil net zoals de pc spelers alles even snel kunnen doen. Met een controller zoals de Scuf Vantage kan dat. (Deze is momenteel enkel nog maar in de Verenigde Staten en Canada verkrijgbaar en is ook redelijk duur.) Dit is Je stelt je paddles in voor de verschillende bouw mogelijkheden. Deze controller heeft ook twee nieuwe sax-knoppen aan de zijkant. Deze kan je dan instellen om over te schakelen op bouwen of niet. Werkt het niet zoals je wil, dan kan je ze snel remappen en het probleem is opgelost.

Andere controllers

Er zijn natuurlijk ook nog andere custom controllers die jullie kunnen helpen tijdens het gamen. Degene die hier onder gelinkt zijn zijn te vinden bij onze partner. Het gaat ook hier enkel over eerlijke controllers. Modded controllers die vals spelen en je dus oneerlijke voordelen geven raad ik zeker af. Wanneer je deze gebruikt bedrieg je niet enkel je tegenstander maar ook je zelf, dan kan je even goed een aimbot of dergelijke gebruiken wat niet wordt toegestaan.

Gebruik jij al een custom controller of ben je van plan er nu een aan te schaffen? Mocht je nog opmerkingen hebben of vragen, laat het ons gerust weten.