Counterstrike veranderingen

Na aanhoudende problemen en te weinig voordelen voor zowel spelers als Kayzr, worden Counter-strike servers op Kayzr overgeschakeld van eigen gehoste servers naar Popflash servers. We hopen door deze verandering de Counter-strike community opnieuw sterke, stabiele servers aan te kunnen bieden gecombineerd met een aangename speelervaring.

Voor de geïnteresseerden, diepen we graag de motivatie voor de keuze en de verdere gevolgen toe:

Wat is Popflash?


Zoals ze het zelf beschrijven, is PopFlash een service voor snelle en simpele 5v5 competitieve wedstrijden. Via de website van PopFlash kan je een wedstrijd aanmaken, de link delen met je tegenstanders en gemakkelijk een wedstrijd starten. PopFlash is volledig gratis te gebruiken en biedt een kwalitatieve oplossing.

Snelle en stabiele servers


De laatste maanden zorgden trage opstarttijden van servers voor menig klachten omtrent de Counter-strike toernooien. Popflash biedt ons de mogelijkheid om meteen, op elk moment en voor iedereen, een kwalitatieve server te voorzien.

Anticheat


PopFlash voorziet al z’n servers van een anticheat. Een gegeven dat we ruime tijd niet meer hebben kunnen aanbieden op Kayzr terwijl daar wél de vraag naar was. Door het opnieuw invoeren van een anticheat via PopFlash hopen we de Kayzr toernooien cleaner dan ooit tek rijgen.

128-tick servers


De overschakeling naar PopFlash betekent zeker geen verlies in kwaliteit. Net zoals op de eigen gehoste servers, wordt er verder gespeeld op 128-tick servers. Geen excuses dus dat je de flick gemist hebt vanwege te weinig ticks!

De gevolgen


PopFlash biedt enkel de mogelijkheid tot het hosten van 5v5 games. Dit betekent dat het 2v2 toernooi op Kayzr zal verdwijnen. Dit zal vervangen worden door een Single Elimination 5v5 toernooi. Daarnaast biedt PopFlash ook geen Knife Round aan voor de side selection. Het team bovenaan in de bracket zal telkens de linkerkant moeten joinen om dit probleem op te lossen.


Zelf meestrijden in dagelijkse Counter-strike toernooien op Kayzr? Schrijf je vandaag nog in via de toernooilijst.