Cloud9 verslaat Team Dignitas en wint RLCS seizoen 6

Cloud9 heeft Team Dignitas, die de afgelopen twee kampioenschappen had gewonnen, onttroond. Het trio van SquishyMuffinz, Gimmick en RLCS MVP Torment zijn de eerste RLCS kampioenen van NA die de sport sinds seizoen één heeft gehad.

Cloud9 stomverbaasd na een vlotte zege over Team Dignitas

Cloud9 heeft het afgelopen weekend vrijwel iedereen verrast. Ze verloren hun eerste serie tegen het Europese team We Dem Girlz en kwamen terstond in de lower bracket terecht. Een volgend verlies zou dus het einde voor Cloud9 geweest zijn, maar dat gebeurde niet. Cloud9 speelde de meeste wedstrijden in de geschiedenis van RLCS met maar liefst acht wedstrijden. Cloud9 was verantwoordelijk voor het naar huis spelen van zes van de tien teams uit het toernooi. In de finale van de lower bracket nam het revenge op We Dem Girlz, dat eindigde op de derde plaats.

Komende uit de lower bracket, moest het een ‘best of seven’ winnen om een bracket reset te realiseren. Daarna moest het nog eens een best of seven winnen om zich tot kampioen te kronen. Iets wat door velen onwaarschijnlijk werd geacht, rekening houdende met feit dat Team Dignitas nog niet verloren had in het toernooi. En nog sterker, Team Dignitas wist geen enkele wedstrijd te verliezen doorheen het hele seizoen. In feite, hun winstreak was al aan de gang sinds vorig seizoen. In de aanloop naar de finale was Team Dignitas op een 17-0 winstreak.

Desondanks was Cloud9 vs Team Dignitas een van de minst competitieve series van het hele toernooi. Beide best of seven series gingen snel, met Cloud9 dat tweemaal won met een 4-1 score.

Series 1 | Cloud9 [4]-[1] Team Dignitas

Series 2 | Cloud9 [4]-[1] Team Dignitas

Hieronder zie je nog eens de slotseconden alvorens Cloud9 zegeviert.

Aan het einde van het toernooi werd Torment tot MVP benoemd. Torment zei dat de overwinning grotendeels kwam door snel te spelen en door Team Dignitas eenvoudigweg te overweldigen. “We felt like we were controlling the whole game. Usually when they scored, it came from a slip-up from us or something minor that we left open. A lot of our goals, we were controlling the pace. We were faster the majority of the time."

Torment resets the bracket - © Psyonix
Turbopolsa blows up, Torment scores - © Psyonix

Voor de Nederlandse ViolentPanda dat bij Team Dignitas speelt, eindigde het weekend helaas in mineur. Desondanks blijft hij sportief en gefocust op de toekomst.

Twitter - ViolentPanda