Carry jezelf naar Diamond met deze 10 tips!

Volgend op het vorige artikel ‘3 tips hoe je uit Wood V kan geraken”, is er nu de Diamond guide! Wist je dat 98,5% van alle EU League of Legends spelers onder het Diamond niveau zitten?
Ben jij het ook beu om tot deze 98.5% te horen en steeds gedomineerd te worden in de laning phase door high tier spelers. Met deze pro tips carry je jouw team zonder enig probleem naar Diamond!

Tip 1:

Eerst en vooral moet je 2 posities kiezen die je wilt blijven spelen. Per positie moet je op zijn minst 3 champions mainen zodat je geen one-trick pony wordt en verschillende opties hebt om je tegenstander te counterpicken in champion select.
Zorg ervoor dat je jouw main champions perfect binnenste buiten kent door zoveel mogelijk te spelen met deze champions maar ook door naar professionele League spelers te kijken op Twitch of Youtube. Hierdoor zal je jouw favoriete summoner perfect kunnen spelen en al zijn skills op een optimale manier kunnen utilizen.

Tip 2:
Je CS (Creep Score) is zeer belangrijk als je wil carryen in een high tier ranked match. Winions zijn walking gold mines, ook al heeft je tegenstander meer kills, je kan nog steeds meer gold hebben als je goed minions farmt. Minion kills geven ook experience waardoor je sneller kan levelen en dus meer impact hebt op de game.
De ideale farm voor een laner (Top,Mid,ADC) is 10cs per minuut, als je aan dit tempo farmt zal je zelfs zonder kills pretty fed zijn mid/late game

Tip 3:
Don’t greed= don’t feed! Greeden leidt meestal tot feeden waardoor de tegenstander enkel sterker wordt. Probeer na te denken als je aan het chasen bent, zijn je teammates mee? Zie je de rest van het enemy team ergens anders op de map? Meestal is safe spelen de beste optie, probeer een teamfight op te zetten met je team of Solo-picks te maken om zo op een veilig manier het voordeel te behalen.

Tip 4:
Objectives > Kills. Zoals eerder vermeld is greeden voor kills niet de beste manier om een voordeel te behalen op je tegenstander. Probeer je playstyle aan te passen aan objectives bv. hou de timers van dragons/barons/blue/red in de gaten zodat je deze sneaky kan nemen of dit objective kan contesten. Als je dit niet doet zal de tegenstander steeds ongestraft extra gold en buffs krijgen!
Probeer ook steeds logisch na te denken als je voor objectives gaat. Als je een Bot laner bent en je ziet op de map dat de enemy Jungler Top is, ga dan rechtstreeks met je Jungler naar Dragon.
Schat ook steeds in of het objective het waard is om dood te gaan bv. Een cloud dragon is het niet waard om dood voor te gaan en het enemy team een free dragon te geven.

Tip 5:
Een andere belangrijke pro tip is: hou de timers bij van de Summoners Spells van je tegenstander. Als je opponent bv. flash/ignite/… gebruikt, probeer dan steeds de tijd te pingen of te typen dat ze deze summoner gebruikt hebben hierdoor kan je berekenen wanneer hij deze terug heeft en in de tussentijd heb je een groot voordeel op je tegenstander. Hieronder vind je een handige cheat sheet waarin de cooldowns staan van alle Summoner Spells.

Tip 6:
Bekijk professionele streamers of professionele League of Legends spelers die meespelen in de officiële toernooien van Riot Games (LCS, LCL,...). Luister naar de tips van de casters en kijk hoe de pro’s spelen met hun champion. Probeer deze strategieën/plays hierna toe te passen in je eigen games.µ

Tip 7:
Zorg er ook steeds voor dat je in een goede state of mind bent als je begint aan een ranked game, als je een goede dag achter de rug hebt zal je veel beter spelen en meer winnen. Als het dus vandaag niet jouw dagje is, vermijd dan ranked games en speel gewoon wat normals of ARAM for fun!

Tip 8:
Als je meerdere games na elkaar verloren hebt, ga dan niet direct in een nieuwe ranked game. Door frustraties zal je blijven verliezen en zo kan je natuurlijk niet stijgen in rank. Neem een kleine pauze waarin je volledig tot rust kan komen bv. bekijk wat memes, chat met wat vrienden of speel een recreatieve game voor even!

Tip 9:
Eén van de belangrijkste tips is zelfevaluatie. Je kan enkel beter worden door fouten te maken maar je moet wel leren uit je fouten. Hierdoor kan je ervoor zorgen dat je deze fouten niet meer maakt en dat je individuele League skills steeds zullen verbeteren.
Nadat je enkele ranked games gespeeld hebt, neem je even tijd om de replays van jou ranked games te bekijken en je geeft jezelf feedback bv. Hoe je een bepaalde situatie anders kon aanpakken, kon je een gank voorkomen hebben door een ward in river te zetten, wat zijn de dingen die ik goed deed,... .

Tip 10:

Communication is the key to victory! Communiceer zoveel mogelijk met je team door gebruik te maken van pings en de teamchat. Natuurlijk zijn spelers die communiceren via voice chat meer succesvol omdat de communicatie veel sneller en gedetailleerder is waardoor je bv. teamfights beter kan coördineren.
Probeer steeds als een team te spelen maar vertrouw op je eigen instincts. Als een play van je teamgenoten niet lukt, begin dan niet direct te flamen. Flamen zorgt er enkel voor dat je team slechter zal beginnen spelen omdat iedereen tilted is. Je zal ook meer gereport worden waardoor je eeuwige honor level 2 zal blijven!
Als iemand aan het flamen is of aan het feeden is het best om het zoveel mogelijk te negeren en om de toxic speler na de game te reporten met een bijpassende tekst erbij , hierdoor zal de toxic speler de ban krijgen die hij verdient!