5 Blackout tips waar de pro's je niet over vertellen

Call of Duty: 5 tips van de pro's

Call of Duty: Black Ops 4 verkoopt als zoete broodjes. Flashbacks naar glorietijden gecombineerd met hedendaagse graphics én een heuse Battle Royale maken van de nieuwe Activision titel een must-have. Met deze 5 tips rijgen de pro's overwinningen aan elkaar in Blackout. Misschien daarom dat ze ze liever niet naar buiten brengen? 🤔

Speel mee in gratis Call of Duty: Black Ops 4 toernooien op Kayzr!

1. Bereik als eerste de begeerde loot!

De rush naar beneden. De wingsuit open. Je parachute deployen. En finaal, de eindsprint naar dat allesbepalend geweer. Helaas lijkt het telkens dat je nét te laat bent in het duel met je rechtstreekse tegenstander om een geweer op te nemen. Hoe komt dat nu?

Een belangrijk aspect aan Blackout is het landen. Van zodra je de helikopter uit springt begint de sprint naar de grond. Meteen met het hoofd richting de grond gaan is een eerste stap. Maar wist je dat de parachute in Blackout opengaat als je een bepaalde afstand van de grond bent? Dit betekent dan ook dat als je boven een laag gelegen gebied gaat landen, je het snelst bij jouw doelwit kan raken.

Je kan bijvoorbeeld de afstand naar jouw target verkleinen door je parachute te deployen boven water, wat meestal het laagst gelegen stuk terrein is. Wanneer je daar deployt, zal je dichter bij de grond zitten en dus sneller als eerste aan de loot raken. Een klein detail, maar o zo cruciaal.

2. Verbeter je combat skills

Landen in laag bevolkte gebieden lijkt een goede manier om meer loot binnen te halen. Als je evenwel een tegenstander tegenkomt kan je in no-time het duel verliezen en uit het spel liggen. Bekende streamers en professionele spelers raden het ten zeerste aan om regelmatig te landen in drukbevolkte gebieden. Je leert er niet alleen snel te looten, je kan er ook een pak meer je combat skills oefenen. Je komt frequenter in een gunfights en traint er je combat skills én decisionmaking.

3. Track het pad van je tegenstanders

In de Blackout mode zijn deuren standaard altijd gesloten. Probeer op te merken waar deuren geopend zijn. Wanneer een deur naar binnen is opengedraaid, is er waarschijnlijk een tegenstander het gebouw langs daar binnengegaan. Staat de deur naar buiten opengedraaid, dan was dat waarschijnlijk zijn vluchtroute.

4. Laat je tegenstanders jou niet tracken

In lijn met de derde tip is het belangrijk dat jij wél je deuren sluit wanneer je ergens binnen of buiten gaat. Zo ontneem je jouw tegenstanders cruciale informatie in het reconstrueren van jouw route en misschien zelfs jouw locatie.

5. Attachements bepalen over leven & dood

Hoewel attachements maar een detail zijn in het grote Black Ops 4 geheel, kunnen ze een serieuze impact maken. Scopes zijn een must-have in de Battle Royale mode! De Blackout map is veruit de grootste Call of Duty map ooit. Tegenstanders spotten op lange afstand is dan ook niet altijd een pretje. Laat staan dat je deze dan nog zou moeten raken zonder scope!

Wanneer je je scope kan aanvullen met een silencer, kan je jezelf volledig onvindbaar maken voor een tegenstander. Zo vermijdt je dat je tegenstander hevig weerwerk kan bieden en jou misschien zelfs uitschakelen.


Zelf zin gekregen om de strijd aan te gaan in Call of Duty? Speel mee in de wekelijkse Black Ops 4 toernooien op Kayzr!