Benelux in't Buitenland #2

Benelux in het buitenland

Er zijn niet veel mensen uit de Benelux die in het buitenland een naam hebben, maar als ze er zijn is die naam vaak vrij gekend!

European Faker

Faker wordt vaak gezien als de God van League of Legends, vandaar dat 'European Faker' genoemd worden dan ook een grote eer is! We hebben het dan ook over niemand minder dan Fabian 'Febiven' Diepstraten!

Met bijnamen als The Dutch Sniper en The God Killer weet je dat je moet oppassen als je in de mid lane tegen hem komt te staan. Hij maakte in 2015 op de Mid-Season Invitational door maar liefst twee solo-kills te halen op Faker, iets dat echt heel zelden voor komt.

Momenteel speelt Febiven voor Clutch Gaming, een team waarin hij op 27 januari nog een geweldige prestatie neerzette met Azir, waarin hij niet enkel eindige met een geweldig KDA van 12/0/3 maar ook nog eens zijn eerste competitieve pentakill in haalde!

Febiven and Faker
Febiven en Faker

Meer in Amerika

Fabian is niet de enige Benelux held die momenteel in de Verenigde Staten vertoeft. Overwatchlegendes SPREE en Logix spelen ook nog altijd mee in de Overwatch League! Hun teams, Houston Outlaws en Florida Mayhem, speelden onlangs nog tegen elkaar! Houston Outlaws speelde een overtuigend potje Overwatch en won dan ook sterk de wedstrijd, maar SPREE was nergens te zien. Het lot van een flex speler om alleen maar ingezet te worden als het echt nodig is, maar het bleek ook dat Logix geen match was voor Linkzr want veel impact had hij deze keer niet.

De eindscore is nu dus een sterke 4e plaats voor Houston Outlaws met een 5-3 totaal. Florida Mayhem van Logix heeft een iets moeilijkere split, want ze staan 11e met een 1-7 eind stand.

Standings
De huidige standings in de Overwatch League

Nobody expects the Belgian Inquisition

Stefano Pinna is de naam van 1 van 2 Belgen die in Barcelona de FUT Champions Cup mocht meespelen! Naast hem stond ook BlakeRevenge klaar om zijn skills te bewijzen.

Het gekke aan dit toernooi is dat enkel de FIFA toppers worden uitgenodigd! Terwijl BlakeRevenge wel 1 van de 126 beste FIFA spelers ter wereld is, geraakte hij jammer genoeg niet uit de groepsfase.

Stefano Pinna daarentegen, geraakte maar liefst in de top 4! Zelfs enkele Nederlandse E-divisie spelers moesten tegen deze Belgische god het onderspit delven!

Een straffe prestatie waar we hopen nog veel meer over te mogen horen in de toekomst!