Belgen in't Buitenland #1

Belgen in't buitenland #1

België en Esports is nog geen gouden combinatie. Toch zijn er enkele Belgische sterren die aan de esports hemel schitteren. Wekelijks volgen we hen op en houden we hun prestaties nauwgezet in het oog.

Deze week nemen we een duik in de Overwatch League. De competitie kreeg heel wat tegenwind te verwerken vanwege de woekerprijzen voor organisaties om een plekje te bemachtigen in de competitie. Twintig miljoen euro leek voor velen een tikkeltje te hoog. Toch wist de Overwatch League de competitie te vullen met toptalent van over de hele wereld.

Bij deze toptalenten vinden we ook de Belgen "Logix" en "Spree" terug. Waar Spree voornamelijk als sub wordt gebruik in zijn team "Houston Outlaws", speelt Logix wekelijks een cruciale rol bij "Florida Mayhem".

Florida wie?

Florida is één van de Amerikaanse staten die een spot kreeg toegewezen voor de Overwatch League. Hoewel staten een spot kregen toegewezen, was het nog altijd aan team owners om een spot van de staat effectief op te kopen.

De spot van Floriday werd uiteindelijk verkocht aan de grote meneer Ben Spoont. De naam zegt je waarschijnlijk weinig, maar hij gaat ook wel door het leven als CEO en Co-founder van esports team Misfits. Een organisatie die onder andere bekend staat vanwege successen in de Noord-Amerikaanse League of Legends kampioenschappen (NA LCS).

Andreas "Logix" Berghmans maakt deel uit van dit team. Waar zijn landgenoot en concullega Spree een kleiner rolletje vertolkt bij de Houston Outlaws, staat Andreas wel in het midden van de spotlights. In zijn team vertolkt hij de offensieve rol binnen het team.

High-damage characters zoals Pharah of Soldier-76 zijn hem niet vreemd. Maar ook met de alombekende Tracer kan hij wel degelijk zijn mannetje staan. Wij bundelden de beste plays van Logix in een compilatievideo.

Hoe doen ze't?

Zowel Logix als Spree kenden in de eerste week van de Overwatch League een dipje. Logix en Florida Mayhem verloren zowel tegen Boston Uprising (3-1) en London Spitfire (4-0) met stevige cijfers. De Houston Outlaws van Spree gingen twee keer de boot in tegen Philadelphia Fusion (3-2) en New York Excelsior (3-1). Gelukkig bleven geen van beide teams bij de pakken zitten.

Floriday Mayhem met Logix opnieuw in de offensieve rol, wist zijn eerste match niet te winnen tegen Seoul Dynasty (4-0 verlies) maar mocht op de tweede wedstrijd van de speeldag eindelijk juichen. Het werd maar liefst 0-4 tegen de Shanghai Dragons, die met lege handen en een 0 op 5 troosteloos laatste staan.

De Houston Outlaws deden het zelfs nog beter! Zij wisten zowel Shanghai Dragons én Dallas Fuel opzij te zetten met twee keer 4-0. Op naar betere tijden dus voor onze Belgen! Door de overwinningen klommen de Outlaws op naar de 5e plaats. Floriday Mayhem weet door de overwinning de gevarenzone even te ontsnappen maar staat met een gedeelde 9e plaats toch heel dicht bij de kelder van de competitie.

Belgisch getinte kraker

Op vrijdag 26 januari mogen we ons opmaken voor de kraker tussen de twee Belgisch getinte teams. Om 3u 's nachts staan Logix en Spree oog in oog. Daarna mag Floriday Mayhem het gaan opnemen tegen Los Angeles Valiant terwijl Houston Outlaws de strijd aanbindt met Los Angeles Gladiators.

In het beste geval kunnen we volgende week dus rekenen op 3 Belgische overwinningen in de Overwatch League!

Ken je zelf nog Belgen in't buitenland die we vergeten? Laat het ons zeker weten!