Battlefield V - De trailer waarop iedereen wachtte

Battlefield V heeft een ruwe start gehad tijdens de release. Cosmetics die niet in het tijdperk passen speelden hier een grote rol. Na een uitstelling van het spel is EA DICE terug volop bezig om de release van Battlefield V te promoten. In tegenstelling tot zijn grootste concurrent Black Ops 4, heeft Battlefield V wel een singleplayer campagne. In deze actievolle singleplayer trailer, met Kingsman-ster Mark Strong zie je wat DICE te bieden heeft. Andere gamemodes zoals Firestorm Battle Royale, de gekende multiplayer en de coöpmodus Combined Arms zullen ook van de partij zijn.

Campagne

De campaign van Battlefield V volgt een vergelijkbare structuur als die van in Battlefield 1, enkel in een compleet andere oorlog. De beelden worden in zijn filmische glorie weergegeven onder begeleiding van een epische soundtrack. Naast voertuiggevechten op zee en in de lucht, zijn er ook een aantal indrukwekkende ski-scenes en een verscheidenheid aan verschillende achtergronden.

Het War Stories element van het spel gaat hand in hand met de multiplayer gameplay van Battlefield V. Het Nordlys War Story, zal zich richten op een vrouwelijke verzetsstrijder in Noorwegen, met de nadruk op het uitgangspunt van het verkennen van de onvertelde verhalen en onzichtbare locaties van de Tweede Wereldoorlog. Dit is de eerste van vier verhalen die DICE wil vertellen. Buiten de eerdergenoemde Nordlys, zullen spelers ook een onwaarschijnlijk Engelse soldaat worden die achter de vijandelijke linies gevangen zit in een sabotage missie voor Under No Flag. Er is ook het gevecht om een land dat je nog nooit hebt gezien in Tirailleur. De laatste, The Last Tiger, zal voorzien worden als post release content. Dit is iets helemaal nieuw en een beetje controversieel aangezien het een andere kant van het verhaal zal laten zien. Je gaat er namelijk een Duitse Tiger 1 tankploeg volgen in de laatste dagen van de oorlog.

Battlefield V, een wilde start

Battlefield V kreeg veel kritiek op zijn eerste onthulling door middel van het gebruik van vrouwen in de Tweede Wereldoorlog. Maar ook overdreven cosmetische keuzes in multiplayer waren een onderwerp. De ontwikkelaars geven toe dat ze vrouwelijke protagonisten eerder in de franchise hadden moet opnemen. Nochtans speelde ze een rol in BF1.

Hoewel er nog geen nieuws is over wat EA DICE gepland heeft na de eerste vier verhalen, is er alle kans dat Battlefield V doorgaat met het uitrollen van War Stories. Aangezien Battlefield V het opneemt tegen de zojuist uitgebrachte Call of Duty: Black Ops 4 van Activision, stuit de opname van een singleplayer mode mogelijk EA in de richting van het totale productaanbod omdat het ook een eigen Battle Royale zal hebben om te concurreren met Blackout. Battlefield V heeft wat schade opgelopen, maar zo het er nu uitziet, is de game er zeker een om naar uit te kijken!