5 tips om te starten met Battlerite

Battlerite is al enkele maanden terug te vinden in de Steam Store. Maar sinds 8 november 2017 kwam ook het heuglijke nieuws dat de game helemaal gratis zal te spelen zijn, in plaats van de € 25,- die het eerder kostte. Een gouden zet van producent Stunlock Studio, want sinds de free-to-play release groeit het spel aan een ongekende snelheid. Maar wat is Battlerite nu juist? En hoe kan je er zo snel mogelijk mee weg zijn? Wij namen de proef op de som en begonnen zelf Battlerite te spelen!

1. Doorloop de tutorial

Battlerite is een Team Arena Brawler. Je wordt, samen met jouw teammates, gedropt in een arena, waar je het in een Best of 5 opneemt tegen het enemy team. Een ronde duurt slechts 2 minuten en een volledige match neemt dus niet meer in beslag dan 15 minuten! Elke speler kiest zijn eigen unieke champion (Battlerite heeft er nu al 23!) en wordt pas daarna gematched met zijn teammates én tegenstanders. Je verliest dus geen tijd met champion select of vooropgestelde composities en meta's.

Bij je allereerste stappen in Battlerite zal je de mogelijkheid krijgen om een tutorial te volgen. Onze gouden tip is dan ook: werk deze af. De Battlerite tutorial legt het hele concept heel beknopt uit maar geeft je toch voldoende informatie om meteen aan je eerste potje te beginnen.

Tutorial doorlopen? Dan ben je nu al helemaal klaar voor het Kayzr Battlerite toernooi!

2. Verlies de middelste orb niet uit het oog

Hoewel het doel van het spel is om het enemy team te verslaan, zijn er ook omringende factoren die je pad naar een overwinning makkelijker kunnen maken. De "Energy rune", meestal "Middle orb" genoemd, zal na 20 seconden spawnen in het midden van de map.

Het team dat de laatste hit op de orb kan doen, ontvangt een reward voor elk lid van z'n team in de vorm van HP én energy voor je ultimate ability te gebruiken. Wanneer je de enige overblijvende speler van je team bent, ontvang je dubbel zoveel energy!

De orb is een cruciaal element dat in high-level games heel veel rekening mee wordt gehouden. Beginnende spelers verliezen'm soms wel eens uit het oog, wat jou een gigantisch voordeel kan geven tijdens een potje.

3. Optimaliseer je Battlerites

Elke champion heeft zijn eigen unieke speelstijl en abilities. Daarnaast kan je je unieke abilities extra empoweren in de vorm van Battlerites.

Vooraleer je met een champion aan de slag gaat, is het aan te raden om zijn of haar Battlerites eens door te nemen en je eigen set te creëren. Welke Battlerites je selecteert kan ook een grote invloed hebben op jouw speelstijl!

Zo heeft de champion Raigon een Battlerite waardoor hij na het gebruik van een specifieke ability, alle enemies rondom hem kan stunnen. Bij elke champion kan je zo 5 unieke Battlerites selecteren.

Geen zin om Battlerites in te stellen? Geen probleem! Het spel heeft ook voor elke champion een standaard Battlerite set staan. Hierdoor hoef je geen enkele game met een cruciale achterstand te beginnen.

4. Denk aan je EX-abilities

Elke champion heeft z'n unieke set aan abilities, aangevuld met een "Ultimate" die 4 energy kost en een kleine Ultimate, die één energy kost. De werking van deze wordt klaar en duidelijk uitgelegd in de Battlerite tutorial.

Waar men niet over spreekt in de tutorial zijn je EX-abilities. Elke champion heeft naast z'n gewone abilities ook twee abilities die kunnen empowered worden (door shift+ability te doen of een knop te kiezen om deze op te binden). Welke abilities empowered kunnen worden hangt af van champion tot champion. Wat wel vast staat, is dat het gebruik van een EX-ability 25%-50% energy kost.

Hoewel een EX-ability zowieso meer waarde geeft aan je ability, hangt daar dus ook een kost aan vast in de vorm van energy.

Net zoals de Energy Rune (Middle orb), is dit een aspect van Battlerite waar nieuwe spelers nog niet altijd mee vertrouwd zijn. Het gebruik ervan kan jou dus opnieuw een streepje voor geven in die cruciale laatste wedstrijd!

5. Iframes kunnen je leven redden!

Iframes is de afkortende term voor "invincible frames". Dit zijn periodes bij het gebruiken van een ability, waarin jouw champion geen damage kan nemen of zelfs niet gestunned worden. Bij vele champions valt dit voor wanneer ze bv. een jump doen.

Champion Jade wordt onaantastbaar wanneer ze haar jump gebruikt

Een iframe kan natuurlijk ook op een andere ability vinden, maar in general hebben bijna alle champions minimum een iframe op hun jump (spatie).


Zin gekregen om Battlerite te spelen? Je kan het gratis downloaden in de Steam Store! Voor slechts € 25,- unlock je daarbovenop nog eens alle champions én hoef je niet te betalen als er nieuwe champions uitkomen.

Begin alvast te oefenen want nog het eerste Battlerite toernooi staat reeds online!