Kayzr League

Esports groeit jaar na jaar naar nieuwe hoogtes. Prijzenpotten groeien gestaag, net zoals de kijkcijfers. In de ontwikkeling van eSports voor lokale spelers hinken Nederland en vooral België nog een eindje achterop. Daarom is het tijd om daar eens verandering in te brengen, dachten we hier bij Kayzr. We gingen aan de slag om een geheel nieuw formaat van competitie uit te denken, ongezien in de BeNeLux. Daaraan koppelen we een prijzenpot die tot de hoogste van België behoort. En de hoogste is die zal geschonken worden door een Belgische organisatie.

WELKOM IN DE KAYZR LEAGUE

Visualisatie Kayzr League

Samenvatting & regels Kayzr League

✓ Kayzr League loopt over twee verschillende games: Counter-Strike: Global Offensive & Rocket League
✓ Alle toernooien en wedstrijden verlopen volgens de gewoonlijke Kayzr regels, de Kayzr League staat dus open voor de gehele BeNeLux
✓ Enkel uitzondering op de regels is het toelaten van één substitute
✓ Minimum leeftijd voor deelname is 13 jaar

Lees de volledige Kayzr regels hier

Verdeling prijzenpot

CSGO #1: € 2.000
CSGO #2: € 1.250
CSGO #3: € 750
CSGO #?: 2x Golden Ticket voor een Mystery Event

Rocket League #1: € 1.200
Rocket League #2: € 750
Rocket League #3: € 450
Rocket League #?: 1x Silver Ticket voor een Mystery Event

(2-17 september) Om de Kayzr League van start te laten gaan, worden er 3 kwalificatietoernooien gespeeld per game. Elke eerste en tweede plaats van deze toernooien wordt geselecteerd voor Split #1. In totaal zullen er dus 6 teams deelnemen aan deze eerste split.

(23 september - 15 oktober) In Split #1 nemen de 6 teams het telkens één keer tegen elkaar op, dit gedurende 5 speeldagen, telkens op een zaterdag. Elke speeldag zal er ook minstens één team vanop een locatie in Gent spelen. Hier worden al hun games live gestreamed en gecast voor het oog van supporters.

Lees hier alle informatie rond de Qualifiers & de eerste split van de Kayzr League

(16-22 oktober) In het Mid-season zal de top 4 van de Kayzr League strijden om een golden (CSGO) en silver (Rocket League) ticket voor een "mystery event". Dit zal gebeuren op België's grootste Comic Con: FACTS! De FACTS teams zijn ook automatisch gekwalificeerd voor Split #2 van de Kayzr League.

De laagste twee teams van de Kayzr League nemen het op tegen 4 nieuwe teams, die overwonnen in twee nieuwe kwalificatietoernooien, voor een plek in Split #2 van de Kayzr League.

Lees hier alle informatie rond het Mid-season van de Kayzr League

(28 oktober - 19 november) In Split #2 nemen de 4 reeds gekwalificeerde teams en de 2 teams uit het Promotion Tournament het tegen elkaar op in de tweede split van de Kayzr League. Opnieuw gedurende 5 speeldagen, telkens op een zaterdag. Ook zal er elke speeldag minstens één team vanop een locatie in Gent spelen. Daar worden al hun games live gestreamed en gecast voor het oog van supporters.

(1-4 december) Tussen de tweede split van de Kayzr League en de Grand Final zal er een Mystery Event plaats vinden.

(17 december) In de Grand Final nemen de 4 beste teams van de Kayzr League het tegen elkaar op in een laatste play-off waar de finale prijzenpot zal verdeeld worden. De halve finale wordt online gespeeld. De grote finale wordt gespeeld op een unieke locatie waar alles zal gecast en gestreamed worden.

Lees hier alle informatie rond Split #2, het mystery event en de Grand Final van de Kayzr League